Güncel Haberler

Karşıyaka, Tamam mı Devam mı Maçında Tenerife’ye Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 3. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka Pabellón Insular Santiago Martín’de Tenerife‘ye konuk olacak.

20 Ocak Perşembe günü saat 22:30’da başlayacak ve kazanan takımın adını Top 16 gruplarına yazdıracağı bu maçı basketbol severler Tvibu Spor 3 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Tenerife cephesinde işer yolunda diyebiliriz. Zorunlu COVID arası sonrası ritmlerin bulmaya başladılar. 18 Ocak’ta İzmir’de oynadıkları son maçta da temsilcimize karşı ilk 3 çeyrekte üstünlük kurmuşlar, özellikle hücumda istedikleri gibi at koşturmuşlardı. Ama son çeyrekle beraber vites yükselten temsilcimiz karşısında savunamda ayakta kalamamışlardı ve 88-80 ile kaybederek serinin son maça gitmesine engel olamadılar. O maçta Salin 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Shermadini 16 sayı, 10 ribaund, Huertas 15 sayı, 8 asist ve Wiltjer 14 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile direnen başlıca isimlerdi.

Temsilcimiz son dönemde sakatlıklardan dolayı dar rotasyonlarla oynayıp çok yıpranıyor. Serinin ilk maçında bu sahada aslında gayet iyi direnmişlerdi ama sonunu getirememişlerdi. İkinci maçta ise Roll ve Semih’in yokluğu devam ederken Taylor, Tyus ve M’Baye de sakat sakat oynamak zorunda kalmışlardı ama Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’ndaki müthiş atmosfer eşliğinde 6. adamlarının itici gücü sayesinde özellikle son çeyrekte nefis bir mücadele sergilemişler ve savaşarak güçlü rakiplerini devirmeyi başarmışlar, seriyi tekrar İspanya’ya taşımışlardı. O maçta Colson 19 sayı, 6 ribaund ile öne çıkarkan son dönemin formsuz ismi Blackmon’un 17 sayı, 3 asist ile verdiği katkısı çok önemliydi. Sakat sakat oynayan M’Baye 17 sayı, 6 ribaund, 4 asist, Taylor 15 sayı, 4 asist ve Tyus 15 sayı, 10 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …