Güncel Haberler

Daçka, Yola Devam Edebilmek İçin Burgos Deplasmanında Galibiyet Arayacak

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 3. ve son maçında temsilcimiz Darüşşafaka, Coliseum Burgos’da İspanyol ekibi San Pablo Burgos‘a konuk olacak.

20 Ocak Perşembe günü saat 22:30’da başlayacak olan karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 4 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Son 2 sezonun şampiyonu Burgos, bu sezonun hayal kırıklıklarından biri. Sezon başından bu yana 3. koçları ile yola devam ediyorlar. Koç Olmos ilk maçında 2 gün önces VW Arena’da takımın başında yer almış ve 85-66 kaybettiklerini düşündüğümüzde Burgos’daki kariyerine hayli kötü bir giriş yapmıştı. İspanyol ekibinde o maçtan farklı olarak yeni transferlerden Eddie’nin ilk kez forma giymesi bekleniyor. O maçta forma giyemeyen McGee, Gamble ve Nikolic yine kadroda yer almıyorlar. Benite, Kravic, Nnoko ve Eddie takımın en güvendiği isimler konumundalar, tabi ev sahibi avantajına sahip olduklarını ve müthiş bir taraftar desteğini arkalarına alacaklarını da belirtelim.

Daçka son haftaların en formda ekibi. Serinin ilk maçında bu salonda Burgos’a iyi direnmişler ama 83-78 ile kaybetmişlerdi. Sonrasında üst üste Fenerbahçe ve Galatasaray gibi güçlü rakipleri devirerek alev aldılar adeta. Nitekim 2 gün önce VW Arena’da konuk ettikleri Burgos’u da tam 19 sayı farkla adeta sahadan silmişlerdi. Koç Ernak’ın ekibinde sakat ya da eksik bir oyuncu bulunmuyor. Pineiro ve Doğuş’un yanı sıra Boothe ve Caupain’in de son maçta kıpırdanmaları ve skora önemli katkılar vermiş olmaları bu zorlu deplasman öncesi takımın moralini ve özgüvenini yukarı çekmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …