Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 10. hafta programı geride kaldı.

Temsilcilerimizden Türk Telekom farklı kaybederek bizi üzerken, Frutti Extra Buraspor ise takımda artan COVID vakaları nedeniyle bu hafta mecburi bir ara vermek zorunda kaldı.

Gelin birlikte haftanın panoramasını her zaman olduğu gibi birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

B grubunda orta sıralarda yer alan koç Lakovic yönetimindeki Ratiopharm Ulm, bu hafta grubun ve turnuvanın en zor deplasmanlarından biri olan Moraca Sports Center’da grubun liderlik yarışında önde giden ekiplerinden Buducnost’a konuk oldu. Ev sahibinin net olarak favori olarak görüldüğü maçta Alman ekibi tam anlamıyla fırtına gibi esti. Eski Tofaşlı Christon ve NBA patentli Brezilyalı uzun Felicio liderliğinde dışarıdan içerden rakibine üstünlük kuran ve adeta nefes bile almasına izin vermeyen Ulm, hem savunmada müthiş bir direnç göstererek rakibini sadece 68 sayıda tuttu hem de hücumda sezonun kendi adlarına en verimli maçlarından birini çıkararak 89 sayı üretip çok önemli bir galibiyete imza attılar. Bize de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü vermek düştü.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Lokomotiv Kuban bu sezon da grubunun ve tüm turnuvanın güçlü son 4 adaylarından biri konumunda. Sezon başından bu yana sakatlıklar ve koç değişliklikleri ile canları sıkılmış olsa da bir isim var ki o ritmini hiç kaybetmedi ve hatta son haftalarda performansını arttırarak sürdürüyor. 33 yaşında olan ve net olarak ikinci baharını yaşayan, yolu ülkemizden de geçmiş olan eski dost Errick McCollum‘dan bahsediyoruz kuşkusuz. Skorer özelliklerinin yanında asist ve ribaundlar konusunda da önemli katkılar veriyor ve kariyerinin bu bölümünde artık çok yönlü guard ünvanını kapmış durumda. Bu hafta da zorlu Andorra deplasmanında yıldız uzunları Motley’den yoksun olmalarının da etkisiyle takımı adeta tek başına sırtladı; 34 dakika sahada kalırke 5-8 2sayı, 4-5 3sayı, 8-9 s.atış isabetleriyle 30 sayı üretiken istatistiklerine 4 ribaund ve 6 asist de ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı, alkışlarla da haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Lokomotiv Kuban): 30 sayı, 5-8 3sayı, 4-5 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 36 verimlilik
  • Mathias Lessort (Partizan): 22 sayı, 9-12 2sayı, 6 ribaund, 5 t.çalma, 33 verimlilik
  • Will Cummings (Metropolitan Levallois): 26 sayı, 6-9 2sayı, 3-5 3sayı, 5-5 s.atış, 2 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik
  • Alan Williams (Lokomotiv Kuban): 17 sayı, 5-9 2sayı, 14 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Zach LeDay (Partizan): 18 sayı, 4-4 2sayı, 2-3 3sayı, 4-4 s.atış, 8 ribaund, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …