Güncel Haberler

İDDİA: Petkim, Tecrübeli Oyun Kurucu ile İlgileniyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşme potasından kurtulmaya çalışan Petkim Spor, kadrosunu tanıdık ve tecrübeli bir oyun kurucu ile güçlendirmek istiyor.

İtalyan Basket Inside sitesinin haberine göre ekonomik nedenlerden dolayı Iraklis‘den ayrılması beklenen, daha önce ülkemizde Anadolu Efes, Sakarya ve Darüşşafaka formaları giymiş olan NBA patentli Toney Douglas ile ilgileniyorlar.

1.89 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon Yunanistan Ligi’nde 11 maçta ortalama 34.5 dakika süre alırken 17.7 sayı, %35.8 3sayı, 5.8 ribaund, 4.7 asist, 2.3 top çalma ile gibi önemli istatistiklerle mücadele ediyor.

EDİTÖR YORUMU:

Douglas NBA kariyerinde daha çok savunma yönüyle bilinen bir oyuncuyken Avrupa kariyerinde ise hücumda ne kadar etkili bir silah olduğunu gösterdi şuana kadar. Ülkemizde Efes ile başlayıp sonrasında sırasıyla Sakarya ve Darüşşafaka ile devam ettiği yolda takımlarını hem iyi organize eden hem de skora değerli katkılar veren yıldız bir oyun kurucu olduğunu kanıtlamıştı. Geçen sezon da Varese’ye liderlik ederek Serie A’da kalmalarını sağlamıştı ki bu sezona da Iraklis ile çok iyi bir giriş yapmıştı. İlerleyen yaşına rağmen halen çok önemli bir hücum silahı Douglas, hem farklı opsiyonlardan skor üretmeyi biliyor hem de takım arkadaşlarını asistleriyle çok iyi besliyor. Eğer Petkim bu transferi tamamlayabilirse tecrübeli, çalışma ahlakı yüksek, hem savunmada hem de hücumda takıma liderlik edebilecek , çok yönlü ve üst düzey bir profesyoneli kadrosuna katmış olacak.

Şuan için bu transfer gerçekleşirse hangi guardla yolların ayrılacağı net değil. Ama ilk akla gelen isim koç Gören’in gelmesiyle biraz geri planda kalan Wright-Foreman diyebiliriz. Halihazırda kadlarındaki Browne ve Hamilton’ın yükselen form grafiklerini düşününce Douglas’ı ekleyebilirse önemli bir arka alana sahip olacaklarını söylemek yanlış olmayacak.

https://youtu.be/VG7Scy7VI4I

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …