Güncel Haberler

Karşıyaka, Ateşli Taraftarı Eşliğinde Tenerife’yi Geçmeye Çalışacak

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 2. maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda İspanyol ekibi Tenerife‘yi konuk ediyor.

18 Ocak Salı günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 3 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz ilk maçta deplasmanda özellikle rakibin sert savunması karşısında yarı sahada üretmekte zorlanmış ve 76-69’luk skorla kaybederek seride 1-0 geriye düşmüştü. Şimdi bu maçta ateşli İzmir taraftarı önünde tamam mı devam mı diyecekler, kazanmaktan başka şansları yok. BSL’de oynanan son maçta konuk oldukları denk rakiplerinden Bahçeşehir karşısında Tyus ve Taylor’ı sakatlığa kurban vermelerine rağmen Colson, Mbaye ve yerli oyuncular ile iyi direnmişler ama uzatmada 104-99 ile kaybetmekten kurtulamamışlardı. Bu kritik maçta Roll ve Semih’den yine faydalanamayacaklar ama sakatlıkları bulunsa da Taylor, MBaye ve Tyus’ın bu maçta oynamaları bekleniyor.

Tenerife son yıllarda olduğu gibi bu sezon da BCL’nin güçlü şampiyonluk adaylarından biri. Ellerinde tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu geniş bir kadro var. İlk maçta da Huertas, Wiltjer, Shermadini üçlüsü canımızı çok yakmıştı. 12 Ocak’taki maçtan sonra liglerinde maça çıkmadılar rakiplerindeki COVID vakaları nedeniyle maçları ertelenmişti. Dolayısıyla tamamen bu maça hazırlanmak ve dinlenmek için de fırsatları oldu, bu nedenle de ilk maçın galibiyeti dışında böyle bir avantajla da geliyorlar İzmir’e. Önemli bir eksikleri yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …