Güncel Haberler

Formda Daçka, Burgos’u da Yenerek Seriye Devam Etmek İstiyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 2. maçında temsilcimiz Darüşşafaka, Volkswagen Arena’da son şampiyon San Pablo Burgos‘u konuk ediyor.

18 Ocak Salı günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 2 ekranlarından izleyebilirler.

Temsilcimiz ilk maçta İspanya’da olmanın dezavantajıyla savunmada istediğini sahaya yansıtamamıştı ve aslında hücumda kendi standartlarında iyi oynamış olsa da 83 sayı yiyince kazanmaktan uzaklaşmıştı. Sonrasında BSL’de iki zorlu maç yaptılar ve önce deplasmanda şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’yi 61-79 gibi net bir skorla geçtiler, sonra da içerde denk rakiplerinden Galatasaray’ı tam 25 sayı farktan dönerek 83-82 ile yenmeyi başardılar. Pineiro ve Doğuş’un hücumda sorumluluk alarak önemli katkılar vermeleriyle beraber 82 sayı yeseler de 83 atıp kazanmayı bilmişlerdi. Bu maç öncesi Can Maxim dışında eksik yok kadroda.

Son 2 sezonun şampiyonu Burgos bu sezon hem burada hem de kendi liginde kötü performanslar sergiliyor, beklentileri karşılayamadılar bür türlü. Üst üste değişiklikler yaşandı ve bu sezonki 3. koçları olacak Olmos ile anlaştılar, ilk kez takımın başında yer alacak bu maçta. Ayrıca 2 yeni transferleri var; Nnoko ve Eddie ama eski Fenerbahçeli şutör bu maçta forma giymeyecek. Ayrıca McGee ve Gamble gibi 2 önemli silahlarından da faydalanamayacaklar. Serinin ilk maçından sonra, 4 Ocak’tan bu yana maç yapmadılar. Takımdaki COVID vakaları onların düzenini bozmuş durumda ve doğru dürüst antrenman da yapamadan geliyorlar İstanbul’a.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …