Güncel Haberler

İDDİA: Afyon, FIBA Europe Cup’ın MVP’si ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediyespor yeni yönetimin kulübü devralmasıyla beraber transferlerine devam ediyor.

Son olarak NBA ekiplerinden New York Knicks formasını giymiş olan Wayne Selden ile Basketfaul’ün haberine göre anlaşma sağladılar.

1.96 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı skorer guard bu sezon Knicks ise sadece 3 NBA maçına çıkmışt, ortalama 6.3 dakika sahada kalırken 1.7 sayı üretebilmişti. Geçtiğimiz sezon ise İsrail ekibi Ironi Ness-Ziona ile FIBA Europe Cup şampiyonluğuna ulaşırken Final Four’un da MVP’si seçilmişti. İsrail ekibi ile çıktığı 7 maçta 14.4 sayı, 2.4 ribaund, 2.1 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kansas çıkışlı olan Selden, NCAA kariyerinin sonlarında Andrew Wiggins’e benzetiliyordu. Atletizmi, güçlü fiziği ve uzun kolları ile oyunun iki alanında da fark yaratabilen bir guard. Dış şut tehditi bulunan komple bir hücum silahı ki ritmini bulduğunda öldürücü bir şutöre dönüşebiliyor ancak geçen sezon üçlüklerdeki istikrarsız performansı, düşük yüzdesi de dikkatlerden kaçmamıştı. Kendi şutunu yaratma konusunda üst seviyede bir oyuncu olmadığını belirtmek lazım, dribbling becerileri yetersiz kalabilyor. Genelde gücünü kullanarak potaya direkt yaptığı penetrelerde etkili bir isim. Evet atletik özellikleri çok iyi ama yeteri kadar çabuk değil ve ilk adımı de süper patlayıcı değil açıkçası. Skorer kimliği ile ön plana çıkan bir isim olsa da kesinlikle bencil değil, ekstra pasları ve penetre sonrası arkadaşlarını beslemeyi bilen bir guard. Birçok fiziksel artısı olmasına rağmen ribaundlardaki perfromansı yetersiz, takıma çok az katkı veriyor bu alanda. İşin savunma tarafında ise çalışkan ve yüksek eforla oynayan bir isim, elit bir savunmacı olabilecek tüm özelliklere sahip. Avrupa 1, 2, 3 numaraların tamamını birebirde savunabiliyor atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde.

Selden atletik, güçlü ve yüksek potansiyelli bir skorer ancak istikrar sorunu, maç ve maç değişen performansı onun şimdiye kadar kariyerinde istediği seviyeye gelememesinin temel nedeni. Çıkıp neredeyse tek başına aldığı maçlar varken, bazı maçlarda ise etkisiz ve sessiz kalabiliyor, gece ile gündüz gibi. Onun bu mental sorunları nedeniyle Afyon seçeceği 1 numara çok önemli olacak. Eğer onun gibi inişli çıkışlı ve daha çok skora dönük bir isim alırlarsa işleri zorlaşabilir. Çünkü özellikle yarı saha basketbolunda Selden’ı yönlendirecek, onu verimli kullanabilecek bir lider gerekecek, tıpkı Ness Ziona’da Miller’ın yaptığı gibi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …