Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 9. hafta programı tamamlandı.

Maalesef iki temsilcimiz de, hem Türk Telekom hem de Bursaspor yüzümüzü güldüremediler. Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Cedevita – Promitheas, Andorra – Wroclaw, Venezia – Gran Canaria maçları COVID vakaları nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Duran yönetimindeki Joventut Badalona‘nın elinde yıldızlar topluluğu bir kadro yok hatta ellerinde yıldız diyebileceğimiz bir isim de yok. Ama özellikle uzunlarını çok iyi kullanmayı biliyorlar. Tecrübeli Tomic ve artık olgunluk dönemine giren, kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Slovak uzun Brodziansky onların elini çok kuvvetlendirmiş durumda. Bu hafta da grupta liderlik yolunda mücadele ettikleri denk rakiplerinden biri olan Kuban’ı konuk ettiler ve Brodziansky’nin etkili oyunu eşliğinde 3. çeyrekte yakaladıkları 30-12’lik skorla 100-77 gibi dikkat çekici bir farkla kazanmayı başardılar. Bu da onları haftanın en iyi takımı yapıyor alkışlarla.

Vladimir Brodziansky - Joventut Badalona - (photo David Grau - Joventut) EC21

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Hamburg Towers‘ın temsilcimiz Telekom’u farklı yendiği maçta bir isim adeta maçın önüne geçti. Alman ekibinin kanat oyuncusu Caleb Homesley tam anlamıyla tek kişilik bir gösteri yaptı. 25 yaşındaki Amerikalı oyuncu, Avrupa’daki ilk sezonunda takımına ve Avrupa basketboluna tam olarak adapte olmuş durumda. Bu maçta da sergilediği performansla bir çok büyük takımın dikkatini çekti. 31:43 dakika sahada kaldığı maçta 3-5 2sayı, 7-10 3sayı, 11 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ile tam 45 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Caleb Homesley (Hamburg Towers): 29 sayı, 7-10 3sayı, 11 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 45 verimlilik
  • Vladimir Brodziansky (Joventut Badalona): 31 sayı, 6-8 2sayı, 13-14 s.atış, 5 ribaund, 36 verimlilik
  • Willie Reed (Buducnost): 18 sayı, 7-12 2sayı, 12 ribaund, 29 verimlilik
  • Kevin Punter (Partizan): 17 sayı, 6-8 2sayı, 4 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Mam Jaiteh (Virtus Bologna): 15 sayı, 6-8 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …