Güncel Haberler

Karşıyaka, Tenerife’ye Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in eşleşmesi ilk maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Pabellón Insular Santiago Martín’de Tenerife‘ye konuk oluyor.

12 Ocak Çarşamba günü saat 22:30’da oynanacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 2 ekranlarından seyredebilecekler.

Tenerife son yıllarda olduğu gibi yine BCL’nin iddialı ekiplerinden, şampiyonluk favorilerinden biri. Ancak COVID vakalarının artması nedeniyle 21 Aralık’tan bu yana maça çıkamıyorlar, dolayısıyla sezon boyunca yakaladıkları maç ritmlerini kaybetmiş durumdalar. Son resmi maçlarında deplasmanda Sassari’yi 63-84 gibi rahat bir skorla yenmeyi başarmışlardı. O amçta Huertas 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Shermadini 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

Temsilcimiz ise zor bir dönemden geçiyor. Ama 3. sıradan da olsa play-in biletini kaptılar BCL’de. Bunun yanında BSL sahnesindeki son 2 maçlarını da zayıf rakiplere karşı hata yapmadan kazanarak moral depoladılar, özgüvenleri yerine geldi. Son maçta İzmir derbisinde konuk ettikleri lig sonuncusu Petkim’i M’Baye, Semih ve Roll’dan yoksun olmalarına rağmen 91-79 ile yenmişlerdi. O maçta dinlendirilen M’Baye’nin Tenerife karşısında formasına kavuşması bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …