Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Serbest Kalan Cornelie ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa ekiplerinden Bitci Baskonia markette uzun arayışlarını sürdürüyor.

İtalya kaynaklı Basket Inside’ın haberine göre listelerinde olan isimlerden biri de geçtiğimiz günlerde NBA ekibi Denver Nuggets tarafından serbest bırakılan Petr Cornelie. Hatırlyacağınız üzere Fransız oyuncu ile bu yaz NBA’e gitmeden önce de ilgileniyorlardı.

2.11 metre boyunda olan 26 yaşındaki Fransız oyuncu geçen sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 28.8 dakika sahada kalırken 14.4 sayı, %44.2 3sayı, 7.9 ribaund, 1.5 asist, 17.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. NBA sahnesinde ise 13 maçta ortalamada sadece 2.9 dakika süre alabilmişti. 4 maç da G-League’de forma giyedi ve ortalama 32.5 dakika sahada kalırken 16.5 sayı, %16.0 3sayı, 13.0 ribaund, 3 asist, 1.8 blok istatistikleriyle katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Cornelie hem 4 hem de 5 numara görev alabilen, mobil ve dış şut tehditi bulunan çok yönlü bir uzun. Öncelikle fiziksel özelliklerine bakacak olursak, 2.11 metre boyunda olmasına rağmen çok hareketli bir oyuncu, ayrıca uzun kolları ve bacakları sayesinde sahada bir çok avantaja sahip. Yumuşak bilekleri sayesinde hem orta mesafeden hem de yay gerisinden şut tehditi bulunması oldukça etkileyici. Sahanın her iki alanında da agresif, çalışkan ve yüksek enerji sarfeden bir oyuncu. Ribaundlarda fark yaratabilen bir isim ki zaten patlayıcılığı ve atletizmi sayesinde zaten skor potansiyelinin önemli bir kısmı ikinci şans sayılarından oluşuyor. Bu sezon ikili oyunlardaki devrilme ve pota altında bitirme verimliliğini de iyi seviyelere çekmiş durumda. Ayrıca yine bu özellikleri artı uzun kolları, sezgileri ve zamanlaması sayesinde blok tehditi de olan bir uzun. İkili oyun savunmasında da kısaların karşısında kolay yenilmiyor, çabuk bacakları, uzun kolları ve yanal çabukluğu önemli avantajlar.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Elbette artık biraz daha güçlendi ve kalınlaştı ama halen 5 numara fiziğinde değil. Alçak postta son iki sezonda kendisini iyi geliştirdi, artık bir kaç silahı var ama bir üst seviyeye çıkmak için yeterli değil, sırtı dönük tehditini arttırmalı. Aynı şekilde zamanlama ve pozisyon alma gibi konularda gelişimini sürdürüyor ama henüz katetmesi gereken uzun bir yol var.

Fransız uzun kesinlikle önemli bir yetenek ve artık Orthez’den ayrılıp bir üst seviyeye çıkmak için hazırdı geçen yaz. Gelişimini hızlandırabilmesi için artık daha güçlü daha tecrübeli daha sert uzunlarla boğuşması, onlara üstünlük kurmayı öğrenmesi gerekiyordu. Ama NBA’i bırakın Euroleague için bile erken diyorduk onun için. Dolayısıyla da NBA’de tutunamadı doğal olarak. Her ne kadar halen Euroleague için biraz erken olduğunu düşünsem de Baskonia’da Enoch ve Costello’nun arkasında alternatif uzunlardan biri olacağı için üzerindeki sorumluluk daha az olacaktır. Baskonia gibi iyi bir okulda gelişimini hızlandırıp Euroleague sahnesindeki değerli uzunların arasına adını yazdırabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …