Güncel Haberler

İDDİA: Gaziantep, Luther’in Yerini McCree ile Dolduruyor! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin bu sezonki flaş ekiplerinden Gaziantep, geçtiğimiz günlerde formda uzunu Luther’in sakatlığı ile sarsılmıştı.

Elinden operasyon geçiren Amerikalı uzun forvetin 1.5 ay sahalarda uzak kalacağı netleşince de takviye yapmak için markete çıktılar ve Sporx’in haberine göre son olarak Peristeri forması ile izlediğimzi Erik McCree ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat konusunda anlaşmaya vardılar. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.02 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, Europe Cup’da 6 maçta ortalama 27.5 dakika süre alırken 11.3 sayı, %29.4 3sayı, 5.5 ribaund, 1.3 asist ve Yunanistan Ligi’nde ise 10 maçta ortalama 26.3 dakika sahada kalırken 10.2 sayı, %44.4 3sayı, 4.5 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa kariyerinde İtalya, Danimarka ve Fransa ve son olarak Yunanistan’da forma giymiş olan solak oyuncu aslına bakarsanız Luther’den farklı özelliklere sahip bir isim.

Öncelikle artılarına bir bakalım. Her ne kadar 2.02 boyunda olsa da her iki forvet pozisyonunda da görev alabilecek bir isim. Evet güçlü fiziği ile alçak postta etkili bir isim, sırtı dönük pozisyonları verimli bitirmeyi biliyor ama bunun yanında dribbling üstü skor üretebilme becerileri de mevcut. Koç Açık’ın en çok aradığı özelliklerden birine de sahip, sahanın her yerinden şut tehditi olan bir forvet. Luther’in yokluğunda onun bu özelliğini yine oyunu açmak için kullanmak isteyecektir. Ayrıca Luther’a göre daha iyi bir pasör; hem penetre üstü hem de kısa devrilmelerde pas dağıtabiliyor. Atletizmi ve güçlü fiziğinin de artılarıylar ribaundlar konusunda iyi bir isim olsa da Luther kadar dominant olmadığını belirtmek gerekli. Bu nedenle de Kaba ve onunla birlikte sahada olacak Doyle ile Gulley gibi kanat oyuncularının ribaundlara daha fazla katkı vermesi gerekecek.

Gelelim eksilerine. O da blok tehditi yüksek olan, çemberi koruyabilen bir uzun değil. Ayrıca savunmada top çalma, pas aralarına girme gibi özellikleri de pek yok. Bu alanlarda Luther’dan pek farklı değil. Belirttiğim gibi 3 ve 4 numara arasına sıkışmış bir oyuncu. Hiç bir özelliğini elit seviyeye taşıyamamış olmasıyla beraber zaman zaman takımdaki rolü konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Koç Açık’ın zaman zaman onu Gulley ile 3-4 arasında değiştirebileceğini düşünüyorum. İki güçlü ve yüzü dönük silahları yüksek forvetle oynamayı deneyecekler.

McCree alçak postta etkili bir isim olsa da genelde yüzü dönük oynamayı ve bir kısa forvet gibi dışarıdan içeriye atak etmeyi seven bir isim. Dolayısıyla Luther’in yerini birebir doldurması zor. Biliyorsunuz koç Açık zaman zaman Kaba’yı dinlendirmek için Luther’ı 5 numaraya da çeliyordu kısa beşlerde ama artık böyle bir opsiyonu olmayacak. Farklı olarak ise McCree ile Gulley’i 3 ve 4 numarada değiştirebilerek kullanabilecek. Bu da Kaba’nın içerde daha fazla alan bulmasını ayrıca tempoyu arttırdıklarında açık sahada daha tehlikeli bir takım olmalarını sağlayacak. Eğer Luther’ın yokluğunda McCree ve Gulley, Kaba’ya ribaundlar konusunda gereken desteği verirlerse daha skorer, daha atletik ve daha yüksek potansiyelli bir Gaziantep izleriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …