Güncel Haberler

Eşleşme Analizi: Tenerife – Pınar Karşıyaka

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde play-in eşleşmesine erteleme maçlarından dolayı geç başlayacak olan temsilcimiz Pınar Karşıyaka, ilk maçında San Cristobal de La Laguna’da İspanyol ekibi Tenerife‘ye konuk olacak.

Temsilcimizin grubunu 3. sırada bitirmesi nedeniyle ev sahibi avantajının İspanyol ekibinde olacağı bu zorlu serinin hemen öncesinde gelin kritik istatistiklere göz atalım ve kazanmak için neler yapmamız gerektiğini belirleyelim. Keyifli okumalar.

  • Tenerife BCL sahnesindeki son iç saha maçını kaybetti ama daha önce BCL sahnesinde kendi sahasında üst üste 2 maç kaybettiğini hiç görmedik. Ayrıca evlerindeki son 5 maçlarından 4 tanesini 10+ farklarla kazandılar.
  • Temsilcimiz deplasmandaki son maçını kazandı ama genel anlamda deplasmanda bir sıkıntı mevcut. BCL play-off sahnesinde deplasmanda oynadıkları son 8 maçtan sadece 2 tanesini kazanabildiler.
  • Tenerife bu sezon rakiplerini %45.8 gibi düşük bir iç saha yüzdesinde tutmayı başarıyor ki bu da tüm takımlar arasındaki en iyi savunma performansı. Ayrıca rakiplerinin naç başına sadece 14.0 asist yapmasına izin veriyorlar ki bu da ligdeki en düşük rakam.
  • İspanyol ekibinin tecrübeli Gürcü uzunu Giorgi Shermadini takımının BCL sahnesinde oynadığı son 12 maçın tamamında çift haneli skor üretimi yaptı ki bu da organizasyon tarihindeki en uzun seri.
  • Karşıyaka’nın yıldızı Bonzie Colson takımının bu sezon oynadığı 3 deplasman maçından ikisinde 20+ sayı üretmeyi başardı. İlginç şekilde deplasman maçlarında 16.3 sayı ortalaması ile katkı verirken iç saha maçlarında ise bu ortalamanın sadece 12.0 sayı olduğunu görüyoruz.

Rakamlar bize Tenerife’nin sahasında net olarak favori olduğunu gösteriyor. Ancak tam 21 gündür maç ritminden uzak kaldıklarını unutmayalım. Zorunlu COVID arası onları bu maçta fiziksel olarak zorlayabilir ki Karşıyaka daha fazla maç yaparak ve hazır bir şekilde geldi buraya. Evet uzun ve zorlu bir yolculuk oldu temsilcimiz adına ama M’Baye’nin büyük olasılıkla yeniden formasına kavuşacak olması ilk maç için çok önemli. Roll ve Semih’in yokluğu ise can sıkmaya devam ediyor. Özellikle Wiltjer, Guerra, Shermadini gibi önemli uzunları olan bir takıma karşı Tyus ve Mahir’in yanında Semih’in de olması çok iyi olurdu. Serinin kilit noktası konumunda olacak bu maç. Kaf-Kaf rakibini 21 gün aranın ardından böyle düşük ritmde yakalamışken İspanya’da bir sürpriz yapmak zorunda ki ev sahibi avantajını yeniden ele alabilsin. Sadece ilk maç özelinde değil, seri boyunca Colson ve M’Baye’nin çember koruma konusunda pivotlarımıza yardım etmesi Tenerife’nin pota altı etkinliğini azaltmamız adına çok kritik olacak. İkinci kritik konu ise Roll’un yokluğunda bir türlü beklenen katkıyı veremeyen Blackmon’un artık devreye girmesi… Ona seri boyunca çok ihtiyacımız olacak. Tenerife’nin uzunlarını dışarıya çekmek ve ikili oyunları daha verimli oynamak adına ceza üçlüklerini artık yüksek yüzdeyle sokmalı, tüm skor yükünü Taylor’ın omuzlarına bırakmamalı. Son olarak da deplasmanlarda takıma çok iyi liderlik eden Colson’ın yine devreye girmesi olacak. Tenerife’de onun net olarak bir eşleşmesi yok, bu nedenle mümkün olduğu kadar yüzü dönük birebirlerinden faydalanmamız gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …