Güncel Haberler

Beşiktaş, Top 16 Bileti İçin Hapoel Holon Karşısında

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in eşleşmesi 2. maçında temsilcimiz Beşiktaş Icrypex, Akatlar’da İsrail ekibi Hapoel Holon‘u konuk edecek.

12 Ocak Çarşamba saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz serinin ilk maçında İsrail’de konuk olduğu rakibini Jefferson ve Bluiett’ın yokluğuna rağmen Whitehead’in son anlarda bulduğu turnikeyle 72-73 yenmeyi başarmış ve seride ev sahibi avantajını kapmayı başarmıştı. Şimdi Akatlar’daki bu maçı kazanırlarsa Top 16 biletini kapacaklar. Son lig maçında da burada güçlü rakiplerinden Bahçeşehir’i 82-69’luk skorla geçerek önemli bir sınavı daha geçmişlerdi. Bu maçta Bahçeşehir maçında sakatlanan ve ilk maçın kahramanı olan Whitehead’den faydalanamayacaklar ama ilk maçta olmayan Jefferson ile Bluiett takımla çalıştılar, bu maçta forma giymeleri bekleniyor.

İsrail ekibi ilk maçta evinde Whitehead’in son saniye penetre basketine engel olamamış ve serideki avantajını kaybetmişti. Bunun üzerine de koç Buscaglia ile yollar ayrıldı ve yerine 10 Ocak’ta koç Goodes getirildi. Ligdeki maçları rakipteki COVID vakaları nedeniyle ertelendiği için de yeni koçları ile ilk mçalarına İstanbul’da çıkacaklar. İlk maçta 18 sayı, 10 ribaund ile etkili olan Menco dışında Smith, Ragland, Johnson üçlüsünün de öne çıkması beklenebilir bu maçta. Önemli bir eksikleri yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …