Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Bu Yaz Juancho Hernangomez’i Getirmeye Çalışacak (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa ekiplerinden Real Madrid, bu yaz büyük oynamaya hazırlanıyor.

Son yıllarda ileri dönük hamleleri ile ve yıldız isimleri ile sezon ortasında uzatmalar imzalayarak dikkatleri üstüne çeken Real hakkında gelecek sezona dair şimdiden önemli bir iddia ortaya atıldı.

El Mundo’da yer alan habere göre İspanyol devi bu yaz Juancho Hernangomez‘i tekrar Avrupa’ya getirmek istiyor.

26 yaşındaki İspanyol forvet Wolves’dan Grizzlies’a takaslanmış, son olarak da Dunn, Edwards ve 2026 2.tur draft hakkı karşılıpında Boston Celtics’e takaslanmıştı. Bu sezon çıktığı 18 maçta ortalamada sadece 5.6 dakika süre alırken 1.1 sayı, 1.4 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. Kontratı garanti değil ve 1 yıl için 7.5 milyon dolarlık maaşı bulunuyor.

EDİTÖR YORUMU:

Hernangomez atletik özellikleri ve dış şut tehditi ile NBA’de bir çok takımın iştahını kabartmıştı ama bir türlü uyum sağlayamadı. Bunun temel nedeni ise fiziksel olarak yeteri kadra kuvvetli olmaması ve iki forvet pozisyonu arasında sıkışıp kalmasıydı.

Öncelikle artılarından başlayalım. NBA’de olmasa bile Avrupa’da 4 numara için patlayıcılık ve çabukluğu artı güçlenen fiziği ile gayet durumda Hernangomez. Modern basketbolda bu özellikleri ile hem ikili oyunları savunmada hem de dışarıdan şut tehditi bulunmasıyla hücumda her koçun takımında görmek isteyeceği, çok yönlü bir oyuncu. Ayrıca ikili oyunlarda iyi perdeleme yaparak zamanında ve çabuk şekilde potaya devrilmesi önemli artılarından biri. Dış açılarak şut tehditinin de bulunması savunmacılarını ciddi anlamda zoluyor. Topsuz koşularda aldığı pasları teması alarak dengeli şekilde bitirip +1 pozisyonları yaratabiliyor. Onun adına masaya koyacağımız en önemli artılardan biri de sürekli yüksek eforda oynaması ve müthiş enerjisi. Boştaki her topa atlayan, her ribaund için savaşan ve sürekli takımına katkı sağlayabilecek alanlar bulabilen bir isimç

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Hücum becerilerini çeşitlendirmesi gerekiyor. Sağlam ve verimli bir sırtı dönük hücum paketine sahip değil. Sırtı dönük pozisyon almakta ve pivot ayağını doğru şekilde kullanma konusunda da gelişime açık. Aslında çengel atışlarlarda başarılı bir isim ama bu atışlarının üstüne giderek kendisine boyala alanda yer açma konusunda gelişmesi gerekiyor. Şut mekaniğini son yıllarda geliştirdi ama halen yay gerisinden istikrarlı değil. Elit bir şutör olma potansiyeline sahip. Enerjisi müthiş bir seviyede ama zaman zaman özellikle savunmada konsantrasyon problemleri yaşayabiliyor. Pozisyon bilgisini geliştirmesi gerekiyor oyunun bu alanında. Yüksek eforla oynaması önemli bir artı ama sürekli top çalmaya odaklanması takım savunmasının dengesini bozabiliyor.

Alt yapısından yetiştiği Real Madrid’e dönmesi onun kariyeri açısından en doğru hamle olacaktır. Euroleague’de bir yıldız olma potansiyeline sahipken NBA’de havlu sallamaya devam etmesi pek de mantıklı bir çözüm değil ki önünde başta Claver olmak üzere bir sürü de örnek var. Real bu transferi artı bir iddiada belirtildiği üzere Deck transferini de sonlandırırsa gelecek sezon rakiplerin hiç karşılaşmak istemeyeceği bir forvet rotasyonuna sahip olacaklar. Hernangomez’in enerjisi, atletizmi ve dış şut tehditi ile Real’e güç katacağı net.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …