Güncel Haberler

Analiz: Eksik Fenerbahçe, Henry’nin Özverili Mücadelesiyle Olympiakos’u Farklı Geçti!

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Olympiakos‘u De Colo ile Vesely’nin yokluğuna rağmen sakat sakat oynayan Pierria Henry‘nin müthiş performansı liderliğinde 94-80’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe Beko 8. galibiyetini alırken 10. sırada yer aldı. Olympiakos ise 12 galibiyette kaldı ve averajla 3. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

De Colo, Vesely, Shayok ve Barthel’den yoksun olan temsilcimizde Achille Polonara 15 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, Melih Mehmutoğlu 17 sayı, 4-5 3sayı, Dyshawn Pierre 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Devin Booker 12 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve sakat sakat oynayan Pierria Henry 11 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile galibiyetin diğer başlıca mimarları oldular.

Olympiakos cephesinde ise Kostas Sloukas 14 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 4 top çalma ile öne çıkarken, Tyler Dorsey 14 sayı, 4-7 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, Georgios Printezis 12 sayı, 3 ribaund ve Kostas Papanikolaou 12 sayı, 4 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz hücumdaki iki temel taşının yokluğunda işin savunma tarafında ekstra efor sarfetmesi gerektiğini biliyordu. Bunun bilinciyle de maça savunmada agresif ve baskılı bir şekilde başladık. Ancak yarı sahada hücum etmekte zorlandık, savunma kaynaklı sayılarla tempoyu forse edip Olympiakos savunması yerleşmeden üretmeye çalıştık. Vesely ve De Colo’nun yokluğunda hücumda noktayı koyacak ismi bulmakta zorlandık. Üst üste yop kayıpları gelince de hücumda ritmimizi iyice kaybettiker ve ilk çeyreği 11-16 geride tamamladık. İkinci çeyrekle beraber Henry tempoyu forse etmeye başladı. Hızlı hücumlarda hem ürettiği hem de arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla taraftarın da iyice işin içine girmesini sağladı ve öne geçtik. Bu bölümden sonra üstünlük sürekli el değiştirdi. Olympiakos tecrübeli isimleri Printezis ve Papaniolao’yu devreye sokarken biz de Polonara ve Pierre’in dış şut tehditini iyi kullandık. Devrenin bitimine 3 dakika kala Olympiakos koçu Bartzokas mola esnasında hakemle girdiği tartışmada dozu abartınca çift teknik faulden diskalifiye edildi. Maalesef bu durum Yunan ekibine yaradı ve verdiğimiz 0-7’lik seri sayesinde soyunma odasına 36-39 geride girdik.

İkinci yarıyla beraber efor seviyesini zirveye çıkaran Fenerbahçe’de herkesin her topa atlaması, müthiş bir enerji ve agresif bir oyun sergilemeleri taraftarın da gözlerinden kaçmadı, maça iyice girip takımlarını desteklemeye başladılar. Booker ve Henry liderliğine hücumda istediği üretkenliği yakalayan temsilcimiz öne geçip farkı 6 sayıya çıkardı. Ancak sürekli potaya atak eden ve topu iyi çeviren Olympiakos, savunmamızın dengesini bozdu 0-8’lik seriyle yeniden öne geçmeyi başardılar. Henry’nin Fall’un üstünden bulduğu basket-faul sonrası belinin üstüne sert düşerek sakatlanması ve soyunma odasına gitmesi talihsiz sakatlıklara bir yenisini mi ekledi derken Henry, büyük bir fedakarlık yaparak çeyreğin sonunda oyuna geri döndü. Guduric’in kritik anlarda bulduğu sayılarla 7 sayı ile en büyük farkı yakaladık. Savunmada vidaları iyice sıkmamızla beraber Olympiakos’dan üst üste top kayıpları geldi ve bunu iyi değerlendirerek farkı koruduk. Son saniyede Pierre’den gelen üçlük sayesinde de 3. çeyreği 66-59 önde kapattık. Son çeyreğe de hücum süresi dolarken Guduric’den gelen kritik bir üçlükle başladık. Sonrasında Henry liderliğinde Pierre ve Metecan’dan gelen üçlüklerle iyice havaya giren temsilcimiz özgüven seviyesini de zirveye taşıdı. Üstüne bir de kaptan Melih’in perdelerden çıkarak üst üste gönderiği 2 üçlük gelince maçı kopardık ve Olympiakos’un dün geri dönüş umutlarını sonlandırmış olduk.

Aslında maçın kritik faktörünü koç Bartzokas yaptığı açıklamada belirtmişti. Fenerbahçe, De Colo ve Vesely yokken farklı bir takım kimliğine bürünmüş durumda. Evet hücumda zaman zamana bitirici eli bulmakta zorlanıyorlar ama savunmadaki enerji, mücadele, alın teri rakipleri çok zorluyor tıpkı bu maçta olduğu gibi. Bu kadar eforlu savunma yapınca da hem hataları değerlendirerek bulunan sayılar hem de hücumda pasa dayalı bir sistemle yakalanan ritm işlerin kolaylaşmasını sağlıyor. Elbette Henry’nin sakatlığı ciddi olabilir, şimdiden geçmiş olsun. Sezonun başından beri beklentileri karşılayamamış bir oyuncu olarak sakatlık sonrası soyunma odasına giderek geri dönmesi ve ortaya koyduğu özveri, müthiş mücadele de ayrıca alkışları hakediyor kuşkusuz. Her maçı böyle %150 performans zor olacaktır ama gösterilen reaksiyon sezonun geri kalanı adına çok ama çok değerli Fenerbahçe adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …