Güncel Haberler

Koç Çakı, Kalev Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

FIBA Şampiyonlar Ligi 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Tofaş konuk olduğu BC Kalev’e 72-70’lik skorla kaybetmişti.

Karşılaşmanın ardından Tofaş‘ın koçu Ahmet Çakı açıklamalarda bulundu:

Buraya gelmeden önce gruptan çıkmayı garantilediğimizi biliyorduk ama rakibimize ve organizasyona olan saygımızdan, ve de oyunumuzu geliştirme açısından iyi bir maç çıkarmaya çalıştık. İlk çeyrek iyi oynamadık fakat takımım 2. çeyrekte iyi reaksiyon verdi. Devrenin son dakikalarını iyi bitiremedik, bu yüzden de ilk yarıyı geride kapattık ama 3. çeyrekte kontrol tamamen bizdeydi.

Asıl önemli olan nokta, bu maç kazanmanın ya da kaybetmenin önemli olmadığı bir maç olsa bile maç sonlarını daha iyi idare edebilmeliyiz. Çünkü son 45 saniyeye önde girmemize rağmen hücumumuzu organize edemedik. Kabul edilemez bir hücum ribaundu verdik ve maçı kaybettik.

Geliştirmemiz gereken çok şey var. İniş çıkışlar yaşayan bir takımız. Son 16’da iddialı olmak istiyorsak detaylara daha çok önem vermeliyiz. Şu an için odak noktamız bu.

Öncelikle sene ortasında koçluğa getirildiğinizde takıma ayak uydurmanız gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Tabii ki geliştirmemiz gereken şeyler var, özellikle sezonun 2. yarısı geldiğinde her şey çok daha zor olucak. Bu yüzden hem bugün kazanmaya hem de oyunumuzun iki yönünü geliştirmeye çalışıyoruz. Maçın sonu bize gösteriyor ki mental olarak kat etmemiz gereken çok yol var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …