Güncel Haberler

Galatasaray, Formalite Maçı İçin Çekya Deplasmanında

FIBA Şampiyonlar Ligi E grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray NEF, Çekya ekibi ERA Nymburk‘u konuk ediyor.

22 Aralık Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 3 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Çekya ekibi 5 maçından ikisini kazandı ve Galatasaray karşısına tamam mı devam mı mottosu ile çıkacaklar. Kazanmaları durumunda grubu 3. bitirip play-in oynama hakkı elde edecekler. Kaybederlerse 4. sırada yer alacaklar ve elenecekler. Son maçlarında deplasmanda Igokea’ya direnseler de 76-69 ile kaybetmekten kurtulamamışlardı. Harding 25 sayı, 2 ribaund, Rivers 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Palyza 11 sayı, 7 ribaund ile öne çıkan isimler olmuşlardı o maçta.

Temsilcimiz 5 maçından 4 tanesini kazanarak grubu lider olarak bitirimeyi ve Top 16’ya direkt katılma hakkını elde etmeyi başardı. Dolayısıyla bu maça sadece formalite için çıkacak. Sarı kırmızılılar son maçlarında konuk ettikleri PAOK’u 87-75 ile geçmişlerdi. Haftasonu da BSL sahnesinde BGL takımı ile sahaya çıkan Afyon’u 124-82 gibi rahat bir skorla geçtiler. O maçta Akoon-Purcell 29 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Kravish 16 sayı, 7 ribaund ve Blackshear 14 sayı, 11 ribaund, 7 asist ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

İki takımın gruptaki ilk karşılaşması Sinan Erdem’de oynanmış ve temsilcimiz sahadan 101-85 gibi net bir skorla galip ayrılmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …