Güncel Haberler

Karşıyaka, Kritik Maçta Ostrow’a Konuk Oluyor (Gruptan çıkma senaryoları)

FIBA Şampiyonlar Ligi B grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Polonya’da Slam Stal Ostrow takımına konuk oluyor.

22 Aralık Çarşamba günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşma, Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Kaf-Kaf 5 maçın ardından 2 galibiyet alabildi ve liderlik şansı kalmadı. Ama halen grubu 2. ya da 3. sırada bitirerek play-in oynama şansları var. Bu arada Blackmon, Roll ve Semih’den sakatlıkları nedeniyle faydalanmayacaklar. Polonya kafilesinde yer almayan Taylor’ın kız arakadaşı gece saatlerinde doğum yaptı ve yıldız guard da sabaha karşı takıma katılmak için yola çıktı, maçta forma giymesi bekleniyor. Gelin birlikte temsilcimizin gruptan çıkma senaryolarına bir göz atalım:

  • Eğer bu maçı kazanırsak ve Jerusalem de İspanya’da kaybederse bu durumda grubu 2. sırada tamamlayarak play-in bileti kapacağız.
  • Bu maçı 2 sayı farkla kazanır ya da 2 sayı farkla kaybedersek, Jerusalem de İspanya’da kazanırsa grubu 3. sırada tamamlayacağız.
  • Polonya deplasmanında 3 veya daha fazla farklar kaybedersek ve Jerusalem deplasmanda Manresa’yı yenerse 4. sırada yer alıp eleniyoruz.
  • Eğer biz Ostrow’a kaybedersek ve Jerusalem de Manresa’ya kaybederse yine 4. sırada yer alıp eleniyoruz.

Polonya şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’ne ilk kez adım atan Ostrow ise 5 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabildi ama halen de az da olsa grubu 2 ya da 3. bitirip yollarına play-in turunda devam etme şansları var:

  • Temsilcimizi 14 ve üstü farklar yenerlerse artı Jerusalem de Manresa’ya kaybederse 2. sırada yer alacaklar.
  • Farktan bağımsız kazanırlarsa ve Jerusalem yenilirse 3. sırada tamamlayacaklar grubu.
  • 3 ve üst farkla kazanırlarsa artı Jerusalem de Manresa’yı yenerse yine 3. sırada grubu bitirecekler.
  • Bu maçı kaybetmleri durumunda direkt olarak 4. sırada yer alacaklar ve elenecekler.
  • Eğer bu maçı 2 veya daha az farkla kazanırlarsa artı Jerusalem de İspanya’da kazanırsa yine 4. sırada yer alarak eleniyorlar.

İki takımın gruptaki ilk karşılaşmasında temsilcimiz evinde oynamanın avantajını iyi kullanıp zor da olsa 80-77’lik skorla kazanmayı bilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …