Güncel Haberler

Daçka, Cluj Karşısında Kader Maçına Çıkacak! (Gruptan çıkma senaryoları)

FIBA Şampiyonlar Ligi G grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Darüşşafaka, Rumen ekibi Cluj Napoca‘yı konuk edecek.

22 Aralık Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşma Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Temsilcimiz grupta oynadığı 5 maçtan 2 tanesini kazanabildi ve şuanda 3. sırada yer alıyor. Liderlik yani direkt Top 16 bileti kapma şansı yok ki bu maçı kaybederlerse 2 ya da 3. sırada yer alamama yani elenme durumları da ortaya çıkacak. Gelin birlikte bu senaryolara bir göz atalım:

  • Cluj’u 42 ve üstü farklarla yenerlerse artı Holon da Brindisi’ye kaybederse 2. sırada grubu tamamlayabiliyorlar.
  • Bu maçın sonucundan bağımsız olarak Holon, Brindisi’ye yenerse 3. sırada yer alıp gruptan çıkıyorlar.
  • Eğer bu maçı kaybederlerse ve Brindisi de Holon’u deplasmanda yenerse o zaman temsilcimiz 4. sırada yer alarak maalesef Avrupa defterini kapatıyor.

Rumen ekibi ise 4 galibiyetle liderlik koltuğunda oturuyor ama yerleri garanti değil henüz. Onlar adına oluşabilecek senaryolar ise şu şekilde:

  • Bu maçı kazanırlarsa liderliği ve dolayısıyla Top 16’ya direkt katılma biletini elde ediyorlar. Aynı şekilde kaybetseler de eğer Holon da Brindisi’ye kaybederse yine lider olarak grubu tamamlıyorlar.
  • Eğer Daçka’ya kaybederlerse ve Holon da evinde Brindisi’yi yenerse o zaman 2. sıraya düşüyorlar ve direkt Top 16 biletini kapamıyorlar, play-in oynamak zorunda kalıyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …