Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde artık normal sezon gruplarının son maçlarına girmiş bulunuyoruz.

Gelin birlikte geride bıraktığımız 9. haftanın panoramasını oluştururken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonun flaş takımlarından biri kuşkusuz Macaristan Ligi şampiyonu Szombathely oldu şuana kadar. Yer aldığı zorlu D grubunda oldukça istikrarlı sonuçlar alırken bu hafta da zorlu OAKA deplasmanında çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından kağıt üstünde kendilerinden daha iyi bir kadroya sahip olan ve tamam mı devam mı mottosu ile bu maça çıkan AEK’yı 83-89’luk skorla geçerek bu ünvanlarının altını tekrar çizmiiş oldular. 5. maçlarında 4. galibiyetlerini elde ederek grup liderliği yani Top 16 biletini direkt kapma konusunda önemli bir avantaj yakalayan Macar ekibini ve koç Konakov’u alkışlarla kutluyoruz, bu haftanın ödülünün sahibi Szombathely oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Benedek Varadi (Szombathely): 20 sayı, 6-9 3sayı, 2 ribaund, 12 asist, 30 verimlilik
  • David Holston (Dijon): 18 sayı, 4-10 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik
  • Michael Eric (Unicaja Malaga): 19 sayı, 9-9 2sayı, 7 ribaund, 24 verimlilik
  • Gytis Radzevicius (Lietuvos Rytas): 13 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Brandon Brown (Cluj Napoca): 17 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund, 10 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon Şampiyonlar Ligi ayrı bir renkli, ayrı bir keyifli geçiyor. Bir çok flaş performans izledik. Bunlar arasında takım seviyesindeki performansların yanında bireysel anlamda da önemli performanslar izliyoruz. Bu hafta AEK deplasmanında önemli bir galibiyet elde eden Szombathely‘nin 26 yaşındaki Macar guardı Benedek Varadi de bu isimlerden biri kuşkusuz. OAKA deplasmanında AEK karşısında takımını galibiyete taşıyan Varadi, 32:19 dakika sahada kalırken 20 sayı, 6-9 3sayı, 2 ribaund, 12 asist, 1 top çalma ve sadece 1 top kaybıyla tam 30 verimlilik puanına ulaştı. Bu performansı ile de alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …