Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

7DAYS EuroCup 7. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Telekom’un İtalya deplasmanında Trento’yu yenmesi ile keyfimiz yerine gelirken, diğer ekibimiz Bursaspor’un maçı ise Valencia’daki Covid vakaları nedeniyle ertelenmişti.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Fisac yönetimindeki Gran Canaria bu sezonun flaş ekiplerinden biri kuşkusuz. kendi gruplarında içerde dışarıda her rakibi yenecek güçte olduklarını sezon başından beri gösteriyorlar ki bu hafta tam anlamıyla altını çizdiler diyebiliriz. Liderlik yarışındaki direkt rakiplerinden biri olan ve evinde bu sezon hiç kaybetmemiş olan Buducnost’u, Moraca Sports Center’da baştan sona üstün götürdükleri bir mücadelenin ardından 76-83 ile yenerek alkışları fazlasıyla hakettiler. Bu sonuçla 5 galibiyete ulaşan ve liderlik koltuğunun 3 ortağından bir konumuna gelen Granca’yı biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sindarius Thornwell (Ratiopharm Ulm): 23 sayı, 6-9 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Cristiano Felicio (Ratiopharm Ulm): 20 sayı, 10 ribaund, 26 verimlilik
  • Maik Kotsar (Hamburg Towers): 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 24 verimlilik
  • Stefano Tonut (Venezia): 16 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik
  • Kyle Weems (Virtus Bologna): 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Lakovic yönetimindeki Alman ekibi Ratiopharm Ulm, sezon ortasında kadrousunu güçlendiren ekiplerden biri. 27 yaşındaki NBA patentli forvet Sindarius Thornwell ise takviye kelimesinin tam anlamıyla altını dolduran isimlerden biri oldu şuana kadar. Bu hafta da kalitesini net olarak koydu ve takımının Bourg gibi denk rakiplerinden biri 96-86 ile devirmesinde başmimardı kuşkusuz. Alman ekibi ile çıktığı bu 2. EuroCup maçında 32:42 dakika sahada kalan Amerikalı forvet, 6-9 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretirken, istatistiklerine 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma da ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak 26 verimlilik puanına ulaştı. Bu performansı ile de haftanın MVP’si ödülü onun oldu bu hafta alkışlarla.

Sindarius Thornwell - ratioharm Ulm (photo Larry Langer - Ulm) - EC21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …