Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Koç Mitrovic ile Yollarını Ayırdı

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco‘dan ayrılık haberi geldi.

Fransız kulübünden yapılan açıklamada koç Zvezdan Mitrovic ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı belirtildi.

51 yaşındaki Karadağlı koç 2020’de klüpteki 2. dönemine başlamıştı. İlk döneminde 2015-2018 arasında takıma Pro B’den Şampiyonlar Ligi’ne giden yolculukta liderlik etmiş, takımı 2017 ve 2018 yılllarında da Final Four’a çıkarmayı başarmıştı. İkinci döneminde ise Monaco’yu 2021’de EuroCup şampiyonluğuna taşımış ve bu sayede kulüp tarihindeki ilk Euroleague biletinin elde edilmesini sağlamıştı.

Bu sezon ise ilk kez yer aldıkları Euroleague sahnesinde son 5 maçlarını üst üste kaybettiler ve toplamda 5-9’luk dereceleriyle 13. sırada yer alıyorlardı. Pro A’da ise son olarak haftasonu deplasmanda Strasbourg’a kaybetmişler ve 8-3’lük dereceleriyle lider Levallois’nın 2 adım gerisine düşmüşlerdi.

Monaco, bu hafta Euroleague’de çift maç programında önce Çarşamba günü Zalgiris Kaunas’ı ziyaret ederek sonrasında ise Zenit’i konuk edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …