Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 14.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 14. hafta heyecanı 9 Aralık Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Her zamanki gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım güncellemeleri ve değişiklikleri paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Jure Zdovc (Zalgiris Kaunas)
  • Mario Hezonja (Unics Kazan)
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes)
  • Johannes Voigtmann (CSKA Moskova)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos): Yoncalar sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri ve ligin son sıralarına demir atmış durumdalar. Artık acilen toparlanmaları ve bir seriye başlamaları gerekiyor. Bunun yanında da koç Priftis’in koltuğu da ciddi anlamda tehlikede tabiki. Dolayısıyla artık bu hafta kendi sahalarında denk rakiplerinden biri olan Alba karşısında hata yapmayacaklarını, hatta bir patlama yaparak farklı kazanabileceklerini düşünüyorum.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Bulgar forvet bu sezon yükselişe geçen, ligin en verimli isimlerinden biri. Şuana kadar ortalama 16.84 puan getirdi onu takımda tutanlara ve geçen hafta da Kazan karşısında sezonun en iyi performansına imza atarak tam 39.6 puan ile takımını galibiyete taşımıştı. Bu hafta da zorlu Belgrad deplasmanında ondan en az 20 puanlık bir katkı bekliyorum.
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): Rus ekibi Euroleague’in yeni takımlarından biri ama şimdiden play-off adaylarından biri olacaklarını gösterdiler. Özellikle son haftalarda yakaladıkları form grafiği dikkat çekici ve bunun başmimarı da kuşkusuz Brown. Tecrübeli oyun kurucu 16.14 ortalama ile katkı veriyor ve son 2 maçta sırasıyla 18.7 ile 18 puan kazandırmıştı. Bu hafta da Maccabi deplasmanında ondan en az 15 puanlık bir katkı bekliyorum.
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich): Euroleague’in son haftalardaki bir diğer formda takımı ise Bayern. Alman ekibinin bu başarısındaki x-faktörlerden biri de tecrübeli uzun Rubit. Onun orta mesafe ve hatta dış şut tehditi, artı boyalı alandaki savaşçı kimliği koç Trinchieri’nin sisteminde çok değerli. Efes’in de pota altı savunmasının ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyoruz ve temsilcimize karşı ondan geçen hafta Asvel karşısında olduğu gibi (26.4 puan) yine etkili bir perofrmans bekliyor olacağım.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …