Güncel Haberler

Analiz: Zenit – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sibur Arena’da Zenit‘e konuk olacak.

Ben de her zamanki gibi sizlere maç önü analizimi hazırladım. Gelin birlikte takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarına bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Zenit, 14. haftanın açılış maçında 2 mağlubiyetlik serisine son vermek için sahaya çıkacak. Zenit (8-5) son haftalarda özellikle hücumda düşük performanslar sergilemiş, 12. haftada Panathinaikos karşısında 64 ve geçen hafta ise Kızıl Yıldız’a sadece 58 sayı atabilmişlerdi. Bu iki maçta Jordan Mickey 16’şar sayıyla öne çıkarkan takımın en skorer ismi Jordan Loyd (13.3 sayı) sadece 5 sayı ile kötü bir performans sergilemişti. Fenerbahçe Beko (4-9) ise üst üste 4 maçını kaybettikten sonra geçen hafta Monaco’yu 96-86’lık skorla geçerek kendisine gelmişti. Jan Vesely double-double ile o maçta öne çıkan isimdi. Bu arada temsilcimiz Zenit karşısındaki son 3 maçını kaybetti.

Kritik Eşleşme:

Boyalı alanda ilginç bir eşleşme var karşımızda; eski takım arkadaşları Jordan Mickey ve Devin Booker bu maçta karşılaşacaklar. Hatırlayacağınız üzere geçen sezon birlikte Khimki formasını giyiyorlardı. 4. Euroleague sezonunda Mickey, Zenit formasıyla şuana kadar 9.7 sayı, 4.8 ribaund ortalamaları ile katkı verdi. Aynı şekilde 4. sezonunda mücadele eden Booker, temsilcimiz adına 8.5 sayı ve 4.0 ribaund ortalamalarıyla katkı verdi şuana kadar. Geçen sezon birlikteydiler ama öncesinde bir çok kez karşı karşıya da geldiler ama daha da önemlisi geçen sezon boyunca her antrenmanda birlikteydiler, birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve bu da bize dinamik bir eşleşme vaadediyor.

Galibiyetin Anahtarları:

Bu iki takımın karşılaşmasında tüm sinyaller bize düşük skorlu bir mücadeleyi işaret ediyor. Zenit bu sezon ortalamada sadece 71.2 sayıya izin veriyor ve bu alanda ligin en iyi 2. takımı konumunda. Fenerbahçe ise ortalama 8.2 top çalma ile bu alanda en iyi 2. takım. Bunun yanında iki takımın da top kayıpları konusunda ciddi sorunları var; Fenerbahçe (13.9) en kötü 2. takım iken, Zenit ise (13.5) 5. kötü takım. Zenit’in Fenerbahçe’nin baskılı savunması karşısında ayakta kalabilmesi ve top kayıplarını azaltması, Frankamp, Loyd, Ponitka liderliğinde iyi organize olması gerekiyor. Diğer taraftan Zenit bu sezon rakiplerine maç başına 5.4 ribaund ile üstünlük kuran bir takım ve temsilcimizin Vesely, Booker, Polonara liderliğinde bu alanda ekstra savaşması, rakibine yenilmemesi gerekiyor galibiyet ihtimalini arttırmak adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …