Güncel Haberler

Analiz: FC Bayern Munich – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Audi Dome’da FC Bayern Munich‘e konuk olacak.

Gelin hep birlikte takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarıyla beraber maç önü analizime bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Son Euroleague şampiyonu Anadolu Efes, 4 galibiyetlik bir seri yakaladıktan sonra geçen hafta Sinan Erdem’de uzatma sonunda Barça’ya kaybederek serinin sona ermesine engel olamamıştı. Şampiyon, yeni bir seriye başlamak için Bayern karşısında olacak. Bayern (6-7) ise son 4 maçından 3 tanesini kazandı; son maçlarında burada konuk ettikleri Asvel’i 73-65 ile geçmişler, o maçta Rubit 19 sayı, 12 ribaund ile double-double performansı sergilemişti. Bayern, Audi Dome’daki son 3 maçını kazandı ki sezon genelinde de buradaki dereceleri 4-2. Efes (6-7) ise ilk 4 deplasman maçını kaybettikten sonra son 2 deplasman maçını üst üste kazanmayı başarmış bir takım. Bu arada geçen sezon Bayern’in iki maçta da temsilcimizi yendiğini, ondan önceki 4 maçı da üst üste Efes’in kazanmış olduğunu belirtelim.

Kritik Eşleşme:

Bayern adına Nick Weiler-Babb‘ın yaptığı her işi istatistik kağıdında göremiyoruz ve bu maçta da koç Trinchieri’nin Euroleague MVP’si Vasilije Micic‘i durdurabilmek adına en güvendiği isim olacak. Sezonun büyük bir kısmını sakatlıklar nedeniyle kaçırmış olan Babb, 4.5 sayı, 3.9 ribaund, 2.2 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı verdi şuana kadar. Son 2 maça ilk beş başladı ve iki maçta da 31 dakika sahada kaldı. Micic, halen ligin savunulması en zor guardlarından biri, bu sezon 16.6 sayı, 4.1 asist istatistikleriyle oynuyor şuana kadar. Efes, onun 10 verimlilik puanı altında kaldığı maçlarda 2-3’lük bir dereceye sahip ve işte Weiler-Babb’ın görevi de bu olacak.

Galibiyetin Anahtarları:

Bayern Munich, 36.4% ile ligin en yüksek yüzdeyle üçlük atan 4. takımı konumunda. Efes ise 37.9% ve 10.4 ortalama ile rakiplerine en fazla 3 sayı şansı veren takım Euroleague’de. Eğer Walden, Lucic ve Thomas temsilcimizin bu zaafını iyi kullanıp yay gerisinde ritmlerini bulabilirlerse Alman ekibinin galibiyet şansı artacaktır. Diğer taraftan Efes 83.1 sayı ortalaması ile bu alanda ligin en iyi 2. takımı ve en az 85 sayı ürettikleri maçlardaki dereceleri de 5-2. Audid Dome’daki hedefleri, en skorer ismi Hilliard’dan yoksun olan Bayern karşısında Micic, Larkin, Beaubois üçlüsüyle tempoyu forse etmek ve maçı hücum odaklı bir yapıya taşımak olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …