Güncel Haberler

Koç Sekizkök, Barça Mağlubiyetinin Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği FC Barcelona’ya uzatma sonunda 93-95’lik skorla yenildi.

Karşılaşmanın ardından koç Ataman oyundan atıldığı için Anadolu Efes‘in yardımcı koçu Yakup Sekizkök açıklamalarda bulundu:

Bu akşam açıkçası kötü bir mağlubiyet aldık çünkü kazanmak için sahaya çıkmıştık. İlk yarıda gayet iyiydik ancak ikinci yarıda yaptıkları adam değişmeli savunma bizim ritmimizi bozdu. Bunun yanı sıra hücum ribaundu üstünden buldukları sayılar ve üçlükler bizim rtimimizi bozdu. Özellikle Sertaç’ın tepeden bulduğu üçlükler oyun düzenimizi bozdu maç boyunca. Maçı uzatmaya götürdük ama gelen teknik faullerden sonra ritmimiz bozuldu ve fark 7 sayıya çıktı. Ancak maç boyunca hücumda ve savunmada maçın sonuna kadar savaştık. Moladan sonra Kuric’den gelen sayı bizi kötü etkiledi. Aynı şekilde bunun üzerine bir de basket-faul yedik. Bunun ardından hücumda ise sayı bulamadık, kötü hücum ettik. Bu maç artık bizim için bitti. Barcelona’yla oynayacağımız deplasmandaki maça da galip gelmek için çıkacağız.

Singleton’ın yokluğunda zamam zaman çift uzunla oynadıklarının sorulması üzerine Yakup Sekizkök, “Tam kadro olduğumuz durumda Pleiss-Petrusev ve Dunston 5 numarada 40 dakikayı bölüşen üç oyuncu ancak bugün Singleton’ın olmayışı, maçın da uzatmaya gitmesi 4 numarada bir açık doğurdu. Biz de orada Moerman’dan kalan sürede biraz Petrusev’e biraz da James Anderson’a vermeyi düşünmüştük. Bu şekilde planlamıştık. Hem Bryant Dunston hem de Petrusev 4 numarada uzun süre sahada kalması çok kolay değil. Belki ribaundda bir avantaj getiriyor ama hem savunmada Mirotic’e karşı yavaşlamış oluyoruz hem de 2 tane uzunla sahada kalmak hücumdaki alan paylaşımımızı bozuyor. O yüzden çok tercihimiz değil. Pleiss-Petrusev ve Dunston birbirlerinin alternatifi” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …