Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta programı tamamlandı.

Bu hafta da iki temsilcimiz ile beraber sevinemedik. Fenerbahçe Beko konuk ettiği Monaco’yu geçerken, Anadolu Efes ise Sinan Erdem’de Barça’ya uzatma sonunda yenilmekten kurtulamadı.

Gelin birlikte bu zorlu ve bir o kadar keyifli maçlara sahne olan haftayı birlikte mercek altına alalım ve haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezonun finalisti olan ve işte o finalde kupayı kaptırdığı rakibi Anadolu Efes ile Sinan Erdem’de karşılaşan FC Barcelona, temsilcimizi müthiş bir mücadelenin ardından, uzatma sonunda 93-95’lik skorla yenmeyi başardı. Higgins ve Calathes gibi 2 yıldız guardından yoksun olan İspanyol ekibi temsilcimizin güçlü guard rotasyonu karşısında savunmada istediğini alamasa da hücumda Sertaç ve Mirotic liderliğinde uzun rotasyonunu iyi kullanıp, pota altı savunmamızın zaaflarını cezalandırarak kazanmayı bildi. Ribaundlarda 47-29 gibi müthiş bir üstünlük kuran, yay gerisinden %46.4 isabetle oynayan ve 24 asiste karşın 14 top kaybı yapan Katalan ekibi, önemli eksiklerine rağmen bu zorlu deplasmandan galibiyetle çıkarak haftanın takımı ödülünü alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 22 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 5 t.çalma, 36 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 20 sayı, 7-11 2sayı, 10 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik
  • Sertaç Şanlı (FC Barcelona): 24 sayı, 5-6 2sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund, 25 verimlilik
  • Marcus Eriksson (Alba Berlin): 21 sayı, 5-8 3sayı, 4 ribaund, 24 verimlilik
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich): 19 sayı, 8-13 2sayı, 12 ribaund, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Olympiakos bu sezon koç Bartzokas yönetiminde son yılların en iyi performanslarından birini sergiliyor ve özledikleri play-off bileti için de emin adımlarla hedeflerine ilerliyorlar. Bu başarılı yolculukta takıma liderlik eden isimlerden biri de kuşkusuz Bulgar forvet Sasha Vezenkov. Kariyerinin olgun dönemlerini yaşayan solak oyuncu, bu hafta da takımının formda rakip Unics Kazan karşısında deplasmanda aldığı galibiyetin başmimarıydı. 38 dakika sahada kalan 26 yaşındaki Vezenkov, 3-3 2sayı, 3-7 3sayı, 7-7 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blok ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı ki bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi yaptı.

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …