Güncel Haberler

Efes, Sertaç’ı Durduramadı ve Barça’ya Uzatma Sonunda Kaybetti (Koç Ataman atıldı)

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği FC Barcelona‘ya eski oyuncusu Sertaç’ın etkili performansının da etkisiyle uzatma sonunda 93-95 ile kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Barça 11. kez kazanırken, Anadolu Efes ise 6 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Barça’da Sinan Erdem’e ilk kez geri dönen Sertaç Şanlı 24 sayı (kariyer rekoru), 4-5 3sayı, 3 ribaund ile yıldızlaşırken, Nikola Mirotic 18 sayı, 3-3 3sayı, 8 ribaund, 5 asist, Kyle Kuric 16 sayı, 6 ribaund ve Nicolas Laprovittola 14 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 26 sayı, 3-5 3sayı, 9-11 s.atış, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Adrien Moerman 16 sayı, 6 ribaund, Shane Larkin 14 sayı, 6 asist ve Tibor Pleiss 13 sayı, 4 ribaund ile direnen diğer isimler olduar.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücumda agresif başladı. Sürekli potaya atak eden kısalarımız skor üretemediği anlarda da çizgiye gitmeyi başardılar. Ancak Barça dış şutlarda erkenden ritim bulunca öne fırladı. Sonrasında biz de dış atışlarda özlediğimiz ritmi bulduk. Topu iyi çevirip boş atışları Larkin ve Simon tarafından yüksek yüzdeyle değerlendirince kısa sürede farkı kapatıp öne geçtik ve ilk çeyreği de 25-20 üstünlükle tamamlamış olduk. İkinci çeyrekle beraber maçın kontrolünü elinde tutmaya devam eden Efes, tempoyu istediği gibi forse etmeye devam etti. Hücumda ekstra paslarla doğru atışları bulmaya devam ettik ve farkı çift hanelere çıkardık. Ancak Mirotic’i alçak postta doğru şekilde topla buluşturan Barça’ya engel olamadık ve farkı hızlıca kapattılar. Temsilcimiz ilk çeyreğin aksine dış atışları skora çevirmekte zorlandı. Devrenin bitimine doğru Moerman’dan gelen kritik üçlükle momentumu yeniden ele geçirdik ve geçiş hücumlarında üst üste bulduğumuz sayılarla farkı tekrar açarak soyunma odasına 47-37’lik skorla önde girmeyi başardık.

İkinci yarıya Larkin’in liderlik ettiği akıcı ve verimli hücumlarla başlayınca, farkı çift hanelerde tuttuk. Barça ise pota altı savunmamızın yumuşaklığını iyi kullandı ve üretimde çözümü boyalı alanda bulunca farkın daha fazla açılmasına engel oldu. Larkin’in bıraktığı yerden 3. çeyreklerin aranan adamı Micic devreye girdi ve yeniden farkı çift hanelere getirdik. Ama yine Mirotic’i boyalı alanda devreye sokan Barça, bu sayede kapanan savunmamıza karşı dışarıdan da boş atışlar bulmaya başladı ve maça yeniden ortak oldular. Çeyreğin son kısmında biz de pota altından üretimi hatırladık ve son çeyreğe 68-62 önde girmeyi başardık. Son çeyreğin ilk anlarından itibaren eski dost Sertaç çok canımızı sıktı. Onu çok iyi kullanan Barça hem içeriden hem de dışarıdan onun üstünden bulduğu ardarda 8 sayıyla beraber öne geçti. Biz ise hücumda verimsiz oynadık ve sertleşen savunma karşısında 68 sayıda takılıp kaldık. Larkin’in hem savunmadaki hem de hücumdaki gayretli oyunu sayesinde ayakta kalmaya çalıştık ama takım olarak yay gerisinden aradağımız isabetleri bulamayınca sıkıntımız devam etti. Son dakikaya 75-80 geride girerken Micic’in üçlüğü ve Larkin’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla 5-0’lık seri yakaladık, 80-80’de dengeyi getirdik maça. Bitime 20 saniye kala Saras mola almadı ve Mirotic son hücumda air-ball atınca maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan maalesef Barça oldu. Sertaç’a yine çözüm bulamadığımız anlarda Mirotic’in 5 faul almasıyla biraz olsun umutlandık. Ama hemen arkasından Larkin’e haksız yere çalınan 5. faul sonrası tekrar keyfimiz kaçtı. Ardından Barça’nın 84-87 ile önde olduğu anlarda, bitime 2:45 kala bu kez Pleiss’a çalınan yanlış düdüğe sinirlenen koç Ataman yoğun itirazları nedeniyle çift teknik faulle oyundan atıldı. Bu pozisyondan saniyeler önce teknik faulü bulunan ve hakemleri alkışladığı halde oyundan atılmayan Saras’ın durumuna sinirlenen koç Ataman tepkisinde gayet haklıydı… Üst üste gelen serbest atışlar sonrası Barça 84-91 ile öne fırladı. Kalan sürede temsilcimiz hem savunmada hem de hücumda çok iyi efor sarfetti, enerji ortaya koydu ve Micic ile Sİmon’dan gelen sayılarla farkı 2 sayıya kadar indirdik. Sonrasında çizgiye giden Micic 1-2 ile döndü ve ardından Jokubaitis’in basket-faulüne engel olamadık. Son topta Moerman’dan üçlüğü bulup farkı 1 sayıya indirsek de taktik faul sonrası çizgiye giden Sertaç ilk atışı sokup ikinciyi bilerek kaçırıd ve maçın skoru 93-95 Barça lehine tescillenmiş oldu.

Efes, Barça gibi ligin en iyi savunma yapan takımlarından birine karşı hücumda kuşkusuz çok iyi iş çıkardı. Ancak Bryant’ın yeteri kadar katkı verememesi ve uzunlardan yine hücumda yeteri kadar verim alamammız önemli eksilerdi. Ayrıca hem Dunston hem de Petrusev’in sahadayken işin savunma tarafında da yetersiz kalmaları gözlerden kaçmadı. Hasta olan ve forma giyemeyen Singleton’ı ciddi şekilde aradık gerçekten. Mirotic ve Sertaç’ın boyalı alandaki etkilinliği kadar dış şutlarına çözüm bulamadık. Efes’in artık hücumda Larkin-Micic ikilisinin dışında farklı alternatifler yaratması, savunmada da boyalı alanı daha iyi korumanın çömzümlerini üretmesi gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …