Güncel Haberler

Koç Sarıca, Galatasaray Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 11. hafta açılış maçında Pınar Karşıyaka konuk ettiği Galatasaray NEF’i 73-67’lik skorla yenmeyi başarmıştı.

Maçın ardından Kaf-Kaf’ın başarılı koçu Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu:

Galatasaray Nef’i gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlamak istiyorum. Ayriyeten bu son 3-4 haftanın en formda ekibi, kazanarak geliyorlardı ve çok yetenekli kısaları, şutör oyuncuları var. 91 sayı ortalamasıyla oynayan takımı bugün biz 67 sayıda tuttuk. Bu bizim için önemliydi zaten maçın kilidi skoru aşağı çekmekti. Ancak tabi maça çok tutuk başladık. Özellikle ilk periyotta hem top kayıpları hem de yaptığımız atışlarla oradaki ritmimizi kaybettik. Ritmi kaybolan bazı oyuncularımız var, onları tekrar forma sokmak istiyoruz. Sezona iyi başladık ama bütün sezon zaten üst düzey formla gitmeyecek. Ufak tefek düşüşler olacak. Bu ritmden etkilenen oyuncularımız var. Bunun yansımasını yaşadık ilk periyotta ancak ikinci periyotta oyunu tamamen çevirip, devre arasına da böyle bir maçta 4 sayı farkla önde girdik. Önemliydi bizim için. Maçın sonunda da bence çok iyi mücadeleyle bizim için çok önemli bir kazanım elde ettik. Biz kendi sahamızda kaybetmeye alışık değiliz ama bu sporun içinde var. Bugün buna izin vermediğimiz için bütün sporcularımı kutluyorum. Şimdi Pazartesi günkü Avrupa’daki maça konsantre olmalıyız.

Başta kendi oyuncularıma daha sonra da hakem arkadaşlarımıza şunu da söylemek istiyorum; Normalleşmeyle beraber her geçen gün salonlar doluyor. Bu şekilde belki de bizim maç oynama, onların maç yönetme alışkınları kayboldu ve bazen etkileniyoruz. Bugün maçın sonunda çalınan fauller bence bu maçın sertliğine uygun değildi. Ayrıca oyuncularımıza biz hiç flop çalıştırmıyoruz ama eğer aynı şekilde reaksiyon alıyorsak bunun da aynı şekilde faulle cezalandırılması gerekiyor. Biz takım olarak daha iyi oynayacağımıza inanıyoruz. Pazartesi gününe çok iyi konsantre olmalıyız.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …