Güncel Haberler

Analiz: Milliler, Britanya’yı Farklı Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. maçında Türkiye, Sinan Erdem’de konuk ettiği Büyük Britanya‘yı 84-67 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla milli takımımız 2. maçındaki ilk galibiyetini alırken, Britanya ise ilk yenilgisini almış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

12 Dev Adam’da ilk maçta forma giyemeyen ve bu maçta formasına kavuşan Shane Larkin 22 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile maçın yıldızı olurken, Buğrahan Tuncer 17 sayı, 5 ribaund, 12 asist ve Metecan Birsen 11 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Britanya cephesinde ise Dan Clark 17 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ile en skorer isim olurken, Gabriel Olaseni 15 sayı, 9 ribaund ve Tarik Phillip 14 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler maça savunmada konsantre başlayamadı, bu nedenle de Britanya’nın kolay sayılar bulmalarına engel olamadık. Dış şutların yanı sıra açık sahada da koşarak istedikleri gibi tempo odaklı sayılar ürettiler ve fark açılmaya başladı. Rakibin atletik oyunculrı ile yaptığı agresif savunmaya karşı kolay atışlardan da faydalamadık. Çeyreğin son bölümünde yakaladığımız 6-0’lık seri sayesinde maça yeniden ortak olduk ve ilk 10 dakikayı 23-16 geride kapattık. İkinci çeyreğin başında da kaldığımız yerden devam ettik. Hücumda oyunun kontrolünü eline alan ve Britanya’ya hızlı hücum şansı vermeyerek savunmada vidaları sıkan 12 Dev Adam seriyi toplamda 15-0’a taşıyarak 25-23 önde geçmeyi başardı. Çeyreğin kalan bölümünde iki takım da skor üretiminde kendisine geldi ve soyunma odasına 37-37 eşitlikle girildi.

İkinci yarıya yine karşılıklı basketlerle başladık. Ancak Buğrahan’ın direksiyona geçmesiyle bitirici rolünde daha verimli oynayan Larkin ile beraber kontrolü yeniden elimize aldık. Britanya’nın da yarı saha basketbolunda sorun yaşaması, Phillip dışında diğer isimlerin dribbling üstünde yaratamaması sonucu çıkan top kayıplarını iyi değerlendirdik ve 12 sayı farkla öne fırladık. Burada eski dost Phillip maça ağırlığını koydu ve üst üste bulduğu sayılar, asistler artı savunma hamleleri ile takımını maçta tutmayı başardı. Onun etkili peformansına rağmen son çeyreğe 60-54 önde girdik. Son çeyrekte üst üste gelen faul düdükleriyle tempo düşse de Larkin faktörü devreye girdi. İstekli ve agresif oyunuyla sazı eline alan yıldız guard potaya yaptığı ataklarla takımımızı ve yakaladığımız 8-2’lik seriyle fişi çektik. Farkı çift hanelere çıkaran milliler, Britanya’nın daha fazla yaklaşmasına izin vermedi ve net bir galibiyete imza attılar.

Milliler Larkin’in dönüşü ve Buğrahan’ın kendisini toparlamasıyla beraber hücumda beklenen noktaya geldi. Bu ikili birlikte sahadayken organizasyon yükünü Buğrahan’ın çekmesi ve böylelikle Larkin’in skoruna konsantre olabilmesi elimizi rahatlattı. Bu sayede istediğimiz gibi Britanya’yı yarı saha oyununa zorladık ve orada da bu ikilinin liderliği, Metecan’ın da enerjisiyle birlikte başarılı olduk. Her ne kadar pota altında Muhsin ve Furkan’ın beşleşmesine engel olamasak da bu maçta kısalarımız devreye girerek sorumluluk aldılar gerekeni yaptılar. Ama halen çok yolumuz artık, Belarus mağlubiyetini bir deplasman galibiyetiyle telafi etmemiz gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …