Güncel Haberler

Koç Ene ve Buğrahan, Britanya Galibiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri 2. maçında Türkiye konuk ettiği Britanya’yı 84-67’lik skorla farklı yendi.

Karşılaşmanın ardından milli takımımızın koçu Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

Büyük Britanya karşısında önemli bir galibiyet aldık ama biz bugün de iyi oynamadık. Kötü başladığımız ama sonrasında reaksiyon verdiğimiz bir maç oldu. Ev sahibi olmanın getirdiği bir avantaj bu… Maalesef ritimsiziz. Burada kazanmamız bir şeyi telafi etmedi. Belarus maçını unutmuyoruz. Deplasman galibiyetine ihtiyacımız var. Takımın karakteri güzel. Bu karşılaşmada iki karar verici oyuncu bizimleydi. Melih ve Shane’in katkısı önemliydi. Ancak onlar da olmasa, iki maç arasında bu kadar fark olmamalıydı. Kazandığımız için seviniyoruz ama deplasmanda kaybettiğimiz Belarus maçı için de üzülmemiz gerekiyor. Buralarda daha iyi olmak için daha doğru mesajlar almamız lazım. Galibiyetler çabuk geçse de mağlubiyetler kalıcı oluyor. İnsan da daha çok şey öğreniyor. Türk oyuncuların 5 yabancılı sistemde ve ritmde kalması zor. Tolga ve Metecan inişler çıkışlar yaşıyor. Buğrahan çok değerli bir oyuncu… Onların da ayrı hazırlık yapması gerekiyor. Kulüp ortamlarında bu oyuncular yeterli süre alamasa da daha fazla hazırlık yapmaları gerekiyor. Kimsenin niyeti kötü değil ama en fazla mağdur olan da milli takım. EuroLeague’e giden oyuncuları alma ve antrenman yapma şansımız yok. Bu kadar kısa sürede bu kadar tecrübeli oyuncuyla herkesin hazır gelmesi lazım.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Maçın yıldızlarından Buğrahan Tuncer ise şu ifadeleri kullandı:

Belarus maçında çok kötü oynadık. Kendi açımdan da kötü basketbol oynadım. Herkesten özür diliyorum. Bu karşılaşma telafi maçıydı. Belarus belki de gruptan çıkamayacak… Halkımızın önünde oynamayı özlemiştik. Bu seyirci önünde kazandığımız için mutluyuz. Ufak bir sakatlığım vardı ve hala fiziksel olarak çok iyi durumda değilim. Ancak halkımızın önünde bu karşılaşmada özgüvenle oynadım. Bugün de maça iyi başlayamadık. İyi bir yerde sahneye çıktım. Sonrasında Larkin ve Melih’in oyunları, Metecan’ın da katkısı oldu. Çok yetenekli bir takımız ama güven eksikliğimiz var. Belki bize güvenilmiyor ya da biz o güveni veremiyoruz. İlerde belki de daha iyi boyutlara gidecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …