Güncel Haberler

RESMİ: Marc Gasol Kariyerine İspanya 2. Liginde Devam Ediyor

İspanya basketbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri olan Marc Gasol, kariyerine alt yapısından yetiştiği kulüpte devam etme kararı aldı.

Tecrübeli yıldızın NBA kariyerini tamamladığı ve emeklilik öncesi ülkesinde forma giymek istediği biliniyordu. İspanya LEB Oro yani 2. lig ekiplerinden Girona, yıldız ismin yetiştiği kulübe, yuvasına döndüğünü resmi olarak açıkladı.

Bildiğiniz gibi Gasol aynı zamanda Girona kulübünün başkanı ve hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduruyor.

Tecrübeli uzun NBA’de geçirdiği 13 sezon boyunca 891 maçta 3 farklı takımın formasını terletirken 14.0 sayı, 7.4 ribaund, 3.4 asist istatistiklerine sahipti.

36 yaşındaki Gasol, Girona’daki başarılı sezonların ardından Barcelona’ya transfer olmuş ve NBA yolculuğu öncesi Avrupa’da son kez katalan ekibinin başarısı için mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Girona’yı Ezdi Geçti!

İspanya Liga Endesa 9. hafta mücadelesinde Cazoo Baskonia konuk ettiği Girona‘yı 95-68’lik skorla ezdi geçti. …