Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’da Beklenen Mitchell Ayrılığı Gerçekleşti

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka‘da beklenen bir ayrılık gerçekleşti.

Bu yaz takıma katılan Akil Mitchell ile karşılıklı anlaşılarak kontrat feshine gildi. Bildiğiniz üzere İzmir ekibi geçtiğimiz günlerde tecrübeli pivot Alex Tyus’u kadrosuna katmıştı.

Karşıyaka, Tyus transferinin ardından Mitchell ile yollarını ayırmaya çalışmış ama sonuç alamamıştı. Sonrasında 26 Ekim’dekki Manresa maçının ardından sakatlığını bahane ederek takım antrenmanlarına çıkmayan ve kulüp aramaya nçalışan Mitchell, Semih’in sakatlığının ardından tekrar anlatnmalara davet edilmişti. Ama bu sefer de Ekim ayındaki maaşının ödenmediğini gerekçe gösterip antrenmanlara katılmadı.

Bu gelişmenin ardından kulüp Birleşik Amerikalı oyuncu ve menajeri ile masaya oturarak Ekim maaşı artı birkaç gelecek maaş ödemesi daha yapılıp karşılıklık olarak kontrat feshine gidildi.

2.06 metre boyunda olan 29 yaşındaki Mitchell, BSL’de görev aldığı 3 maçta ortalama 18.7 dakika sahada kalırken 4.3 sayı, 5.3 ribaund ve BCL’de ise yine 3 maçta ortalama 26.0 dakika süre alıp 9.0 sayı, 6.3 ribaund, 1.3 asist, 1.3 blok, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …