Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 12.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 12. hafta programı 25 Kasım Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımızdaki değişiklikleri birlikte yapalım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Verimir Perasovic (Unics Kazan)
  • Tyler Cavanaugh (Zalgiris Kaunas)
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes)
  • Elie Okobo (LDLC Asvel Villeurbanne)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:,

  • Zvezdan Mitrovic (AS Monaco): Tarihinde ilk kez Euroleague’de boy gösteren Monaco, gayet iyi iş çıkardı şuana kadar. Evet play-off biletini kapmaları büyük sürpriz olacak ama bunun için savaşacaklarını gösterdiler. Bu hafta da kendi sahalarında önemli eksikleri olan, yakından tanıdıkları rakipleri Asvel karşısında hata yapmayacaklarını ve farklı Efes mağlubiyeti sonrası reaksiyon göstererek kazanacaklarını düşünüyorum.
  • Tornike Shengelia (CSKA Moskova): CSKA sakatlıkların da etkisiyle zor bir dönemden geçti ve bu dönemde takımını ayakta tutmaya çalışan isimlerin başında da Gürcü yıldız vardı. Onun yüksek enerjisi ve çok yönlü oyunu CSKA’nın en önemli kozlarından biri. Bu hafta da konuk edecekleri Bayern karşısında sayı ve ribaundlar başta olmak üzere etkili bir performans sergileyeceğini, bizlere 17-20 bareminde bir puan getirebileceğini düşünüyorum.
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): Sezona kötü başlayan son şampiyon toparlanmaya başladı ve üst üste 3 galibiyet alarak ritmini buldu. Geçen hafta Fransız yıldız için ise özeldi. Olympiakos ve Monaco karşısında üst üste gelen galibiyetlerde skor, 3 sayı isabeti ve asist gibi alanlarda kariyer perfornansı sergiledi, ne kadar formda olduğunu gösterdi. Fenerbahçe karşısında da hem De Colo’nun savunmasında hem de hücumda koç Ataman’ın en güvendiği isimlerden biri olacak 15-17 arası bir puan bekliyorum ondan.
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): Bu hafta formda Efes’den 2 guard aldım çünkü Fenerbahçe deplasmanında kazanarak BSL’deki 22 farklı galibiyetin rövanşını alacaklarını düşünüyorum. Bu yolda da ritmini bulmaya başlayan Larkin’in etkisinin, rolününün önemli olacağını tahmin ediyorum. Bu tarz büyük maçlarda her zaman sazı eline almayı seven ve özel performanslar sergileyen yıldız guarddan 17-20 puanlık bir katkı bekliyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …