Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Okafor ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in zirve takipçilerinden biri olan İtalya Lega Basket Serie A temsilcisi Olimpia Milano uzun rotasyonuna takviye yapma peşinde.

Mitoglou’nun sakatlığı ve Tarczewski’den Euroleague sahnesinde istediği katkıyı alamayan koç Messina, takıma yeni bir uzun katmak istiyor ve İtalyan basınında farklı kaynaklarda yer alan haberlere göre ciddi şekilde ilgilendikleri isim NBA patentli uzun Jahlil Okafor.

Nijeryalı uzun halen boşta ve hatırlayacağınız üzere daha önce adı Partizan ve CSKA gibi takımlarla anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

25 yaşında olan 2.11 metre boyunda olan Nijeryalı uzun 2015 draftında 76ers tarafından 3. sıradan seçilmiş ama beklentilerin çok altında bir NBA kariyeri yaşamıştı. Geçtiğimiz sezon ise Pistons forması ile 27 maçta ortalama 12.9 dakika süre alırken 5.4 sayı, 2.4 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Okafor hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Koç Messina Melli’yi de 5 numarada kullandığı için burayı Hines ile beraber şuana kadar sorunsuz doldurdular. Ancak Mitoglou’nun sakatlanması ve Tarczewski’den yeri kadar verim alınamaması özellikle Euroleague sahnesinde uzun rotasyonundaki derinlik anlamında onları zorluyor zaman zaman. Okafor, atletizmi ve güçlü fiziği ile özellikle ribaundlar artı çember savunması konusunda Hines’ı yedekleyebilecek, böylelikle sahada her zaman atletizm seviyesi yüksek bir takım olarak kalabilecekler. Bu transferle beraber koç Messina, Melli’yi 4 numarada kullanabilecek ve hem dış şut tehditi hem de alçak postta ters eşleşme yaratma gibi opsiyonlardan faydalanabilecekler. Dolayısıyla Final Four biletini yeniden kapmak isteyen, hatta şampiyonluk kovalayan Milano için nokta atışı bir transfer olacağını düşünüyorum eğer gerçekleşirse.

https://youtu.be/cv23O7ufsxw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …