Güncel Haberler

FLAŞ: CSKA ve Partizan, Okafor ile İlgileniyorlar (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘e 4-0 ile çok iyi bir giriş yapan CSKA Moskova, uzun rotasyonunda üst üste yaşanan sakatlıklarla sarsılmıştı.

Rus devi Milutinov’un sakatlığı sonrası eski NBA yıldızı Faried’i kadrosuna katmıştı ve 5. hafta itibariyle Euroleague’de yer alması bekleniyor. Ancak ardından Shengelia’nın da omuzundan sakatlanması ve en az 2 ay sahalardan uzak kalacak olması onları bir transfer daha yapmaya itmiş durumda.

Basket Inside’ın iddiasına göre ise gündemlerindeki isim Hawks’ın geçtiğimiz günlerde serbest bıraktığı Jahlil Okafor. Nijeryalı uzun aynı zamanda koç Obradovic’in çalıştırdığı Partizan‘ın da gündeminde.

25 yaşında olan 2.11 metre boyunda olan Nijeryalı uzun 2015 draftında 76ers tarafından 3. sıradan seçilmiş ama beklentilerin çok altında bir NBA kariyeri yaşamıştı. Geçtiğimiz sezon ise Pistons forması ile 27 maçta ortalama 12.9 dakika süre alırken 5.4 sayı, 2.4 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Nijeryalı uzun her ne kadar NBA’de beklentileri karşılayamamış olsa da henüz 25 yaşında ve Euroleague sahnesinde güçlü fiziği artı atletizmi ile fark yaratabilecek bir isim. Öncelikle boyalı alanda sırtı dönük pozisyonlara çok etkili bir uzun. Her iki omzunun üstünden de dönebiliyor ve yumuşak bilekleri ile pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebiliyor. Hareketli pozisyonlarda dribbling üstünden bulduğu çengel atışlar önemli silahlarından biri. Ayrıca teması aldığında yaptığı çabuk dönüşlerle potaya kolaylıkla kıvrılabiliyor. Orta mesafe tehditi de mevcut. Duke yıllarında ikili oyunları ne kadar iyi bitirebildiğini görmüştük. Euroleague’de de bu önemli artılarından biri olacak. Hücumdaki bir diğer artısı ise hücum ribaundlarındaki etkinliği ve takımına ikinci şans sayıları kazandırabilmesi. İşin savunma tarafında da alçak postta her oyuncuya karşı karşı göğüs göğüse savaşalabilecek, geri adım atmayan sert ve güçlü bir uzun. Ancak artık basketbol uzunların post-up yaptığı dönemden çok daha gelişmiş durumda ve yanal çabukluğu iyi seviyede olmadığı için ikili oyun savunmasında zorlanıyor. Ayrıca modern uzunların yüzü dönük silahlarının da bulunması onu bu alanda da zorluyor. İşin hücum tarafında ise serbest atışlardaki düşük yüzdesi, orta mesafe tehditinin istikrarlı olmaması ve yüzü dönük silahlarının yetersiz olması geliştirmesi gereken noktalar.

Öncelikle tabiki söylemeye gerek bile yok eğer CSKA bu transferi gerçekten bitirmek istiyorsa Partizan’ın şansı yok. Hem Milutinov’un hem de Shengelia’nın olmadığını düşündüğümüzde özellikle ribuandlar ve boyalı alan savunmasında Okafor’un katkısı önemli olacaktır. Hatta NBA basketbolunun aksine burada daha fazla yarı sahada hücum edildiği için sırtı dönük silahları ve ikili oyunlardaki etkinliği ile skor üretimi anlamında da CSKA’ya değer katabilir. Özellikle Voigtmann gibi şutör bir uzunla birlikte sahada yer aldığında iç dış dengesini çok iyi sağlayıp fark yaratabilirler. Tekrar etmek istiyorum, Okafor henüz 25 yaşında ve eğer gerçekten basketbol oynamak, kendisini geliştirmek istiyorsa CSKA ile Euroleague sahnesinde bunu NBA’den çok daha hızlı yapabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=cv23O7ufsxw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …