Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 7. hafta heyacanı geride kaldı.

Bu hafta iki temsilcimiz Daçka ve Beşiktaş sahne aldılar, maalesef ikisi de yüzümüzü güldüremediler. Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasını oluşturalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Markovic’i göreve getirerek yeniden yapılanma sürecine giren Dijon, bu dönemde adaptasyon anlamında sorunlar çekti, süreç beklenenden uzun oldu. Ancak son haftalarda verdikleri toparlanma sinyallerinin doğruluğunu bu hafta kanıtladılar artık diyebiliriz. Turnuvanın güçlü favorilerinden biri olan ispanyol ekibi Unicaja Malaga’yı konuk ettikleri maçta oyuunun iki alanında da etkili bir performans sergileyerek 78-68 gibi net bir skorla enmeyi başarmışlardı. İki tecrübeli isim Holston ve Ware liderliğinde alınan bu galibiyetle grupta 2-3. sıra yarışı için önemli bir reaksiyon göstermiş, liderlik koltuğunda oturan rakiplerine de ilk mağlubiyetlerini tattırmış oldular. Özellikle savunmada sadece 68 sayı yiyerek bu galibiyeti almaları onları haftanın takımı sıralamasında bir adım daha yukarı çıkardı ve alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ivan Buva (Lietuvos Rytas): 27 sayı, 6-10 2sayı, 4 ribaund, 26 verimlilik
  • Gavin Ware (Dijon): 20 sayı, 10-12 2sayı, 6 ribaund, 24 verimlilik
  • Andrija Stipanovic (Cluj Napoca): 29 sayı, 10-15 2sayı, 7 ribaund, 23 verimlilik
  • Quino Colom (AEK): 26 sayı, 6-9 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 21 verimlilik
  • Dani Diez (San Pablo Burgos): 21 sayı, 4-7 3sayı, 6 ribaund, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

H grubunda liderlik yarışını çok yakından ilgilendiren bir karşılaşma oynandı bu hafta. Temsilcimiz Beşiktaş, Akatlar’da uzatma sonunda yenebildiği Lietuvos Rytas‘a deplasmanda maalesef 13 sayı farkla yenildi ve ikili averajı da rakibine kaptırdı. Bu maçta canımızı en çok sıkan isim ise daha önce Beşiktaş formasını da terletmiş olan solak uzun Ivan Buva oldu. Hırvat uzun hem içerden hem de dışarıdan getirdiği skor tehditi ile savunmamızın devreye girmesine engel oldu, eşleşmesini bir türlü bulamadı Beşiktaş. 24 dakika sahada kalan Buva, 6-10 2sayı, 2-4 3sayı, 9-9 s.atış isabetleriyle 27 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund ve 1 asist ekleyip toplamda 26 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …