Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 5.hafta programı geride kaldı.

Önce Türk Telekom ile sevindiğimiz, sonra Bursaspor ile üzüldüğümüz bu zorlu fikstürün ardından gelin birlikte haftanın panoramasını oluşturalım ve bu esnada da ödülleri sahipleri ile buluşturalım, keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Türk Telekom, sezon başında ciddi sakatlık sorunları yaşamış ve yabancı rotasyonunu bir türlü oturtamamış, daha doğrusu tam olarak kullanamamıştı. Ama hem guard rotasyonuna Clemmons takviyesi ve Harrison’ın ritmini bulması hem de Johnson ile Ellis’in tam anlamıyla sağlıklarına kavuşmaları, randıman vermeleriyle beraber farklı bir seviyeye çıktıklarını görüyoruz. Bu hafta da grubun namağlup lideri, turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Lokomotiv Kuban’ı Ankara’da konuk edip yine Harrison’ın son bölümdeki etkili performansı sayesinde 88-85’lik skorla yenmeyi başarmışlardı. Ribaundlarda 30-39 ile yenilmemize rağmen %39.1 ile 3 sayı isabeti bularak galibiyete ulaşan, güçlü rakibini deviren temsilcimiz Telekom alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Justin Cobbs (Buducnost): 33 sayı, 3-3 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 44 verimlilik
  • Vince Hunter (Levallois): 26 sayı, 12-14 2sayı, 14 ribaund, 2 asist, 41 verimlilik
  • Aaron Harrison (Türk Telekom): 28 sayı, 5-8 3sayı, 5 ribaund, 36 verimlilik
  • Kevin Hervey (Virtus Bologna): 26 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 2 blok, 31 verimlilik
  • Ante Tomic (Badalona): 18 sayı, 6-6 2sayı, 4 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
Justin Cobbs - Buducnost VOLI Podgorica (photo Buducnost) - EC21

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Buducnost sezona iyi bir giriş yaptı ve geçen sezon olduğu gibi yine son 8 adaylarından biri olmak için savaşacaklarını, bu kaliteye sahip olduklarını kanıtladılar daha ilk haftalardan. Son maçlarında da dişli rakipleri Cedevita karşısında farklı kazanmışlardı. İşte bu galibiyetin başmimarı ise yolu ülkemizden de geçmiş olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu Justin Cobbs‘dan başkası değildi. Skorer guard 28:38 dakika sahad kaldığı maçta 6-9 2sayı, 3-3 3sayı, 12-12 s.atış isabetleriyle 33 sayı üretip istatistiklerine 3 ribaund, 5 asit, 4 top çalma da ekleyerek toplamda 44 verimlilik puanına ulaşarak hem kariyer rekorunu kırdı hem de alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …