Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 11.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 10. hafta programını yani çift maç haftasının ilk bölümünü geride bıraktık.

Şimdi gelin birlikte bugün başlayacak olan 11. hafta maçları öncesi Euroleague Fantasy Challenge takımımızda yaptığımız değşikliklere, güncellemelere bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos)
  • Luke Sikma (Alba Berlin)
  • Chris Jones (LDLC Asvel Villeurbanne)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Velimir Perasovic (Unics Kazan): Hırvat koç bir çok basketbol severe göre Rus ekibi adına yanlış bir seçimdi ve başarılı olması beklenmiyordu. Ama her geçen gün üstüne koyarak ritm bulmaya başlayan bir Kazan takımı izliyoruz. Çift maç haftasının ilk ayağında lider Milano’yu 26 sayı farkla devirdikten sonra bu moral ve özgüvenle birlikte, kendi sahalarında vasat rakipleri Alba’yı da farklı yenmelerini bekliyorum.
  • Tyler Cavanaugh (Zalgiris Kaunas): Litvanya temsilcisi sezonun ilk 9 maçını kaybettikten sonra yolda göreve getirdiği koç Zdovc liderliğinde Pana karşısında şeytanın bacağını kırdı ve ilk galibiyetlerine imza attılar. Yine sahalarında oynadıkları o maçta galibiyetin mimarlarından biri de Cavanaugh idi ve 18.7 puan ile katkı vermişti. Şimdi çok daha zorlu bir rakip olan temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılaşacaklar. Ancak temsilcimizin de formda olduğunu söylemek güç. Bu nedenle Cavanaugh’dan çok yönlü hücum performansı ile 15-20 puan katkı bekliyorum.
  • Elie Okobo (LDLC Asvel Villeurbanne): Genç Fransız guard bu sezonun tatlı sürprizlerinden biri. NBA’de yeteneklerini gösterememişti tam olarak ama Euroleague sahnesinde fırtına gibi esmeye devam ediyor ki şuanda ligin sayı kralı konumunda. Şuanki 11.9’luk maliyetinin ortalama 20.8 puan getiren bir oyuncu için kesinlikle kelepir olduğunu düşünüyorum. Bu hafta güçlü Barça karşısında da takımına liderlik edip öne çıkacağını, bize en az 15-20 bareminde puanlar kazandıracağını tahmin ediyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …