Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris, Miniotas’ı Kadrosuna Kattı (Analiz)

Aldığı kötü sonuçlar sonrası önce koç Schiller’i gönderip sonrasında yerine koç Zdovc’u getiren ve kadrosuna takviyeler yapan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas‘ın son hamlesi kulübün yakından tanıdığı bir uzun oldu.

Profesyonel kariyerine Kaunas’da başlayan ve son olarak Bibao forması ile izlediğimiz, geçtiğimiz günlerde karşılıklı anlaşarak serbest kalan Regimantas Miniotas ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Litvanyalı uzun hem 5 hem de 4 numarada görev alabiliyor. Geçen sezon ortasında Prienai’deki 18.5 sayı, 10.5 ribaund, 2.8 asistlik dikkat çeken performansının ardından Bilbao’ya transfer olmuş, Endesa sahnesinde ise 7.1 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Miniotas daha çok 4 numarada görev alabilen çünkü en önemli silahı dış şutlar olan bir uzun. Onu her izlediğimde Sassari forması giyen Bendzius geliyor aklıma. 2.08 boyunda olmasına rağmen çemberden uzakta olmayı, perdeler sonrası da dışa devrilerek şut atmayı seviyor. Elbette her Litvanyalı oyuncu gibi oyun bilgisi çok yüksek ve savunmayı doğru okuyup ne zaman dışarı ne zaman içeri devrilmesi gerektiğini iyi biliyor, hareketli aldığı topları yüzdeli bitiriyor. Diğer taraftan alçak postta da silahları var ve gayet de yüzdeli bir bitirici, özellikle sol omzu üzerinden dönerek bulduğu yarım çengel atışlarda çok başarılı. Ayrıca pozisyonuna göre çabuk dönüşler yaparak rakibini tek hamlede ekarte edip çembere uzanabiliyor. Bir diğer önemli artısı ise; kendi potası altında ribaunlara da konsantre olması, yani bu tarafıyla Bendzius’dan daha faydalı 🙂 Zaten LKL’deki sezon başında yakaladığı double-double istatistiği de bu artılarını rakamlara dökmüş durumda. Hücumda dış şutlara fazla konsantre olup çemberden uzak kalmadığı anlarda hücum ribaundlarında da etkili bir silah. İşin savunma tarafında da alçak postta mücadeleden kaçmayan, çabuk ayakları ile ikili oyun savunmalarında adam değişmelerde de takımını eksiltmeyen bir uzun.

Özetle Miniotas çok potansiyelli bir uzun ve bana göre komple bir oyuncu. Bilbao basamağı da onun için en doğru seçimlerden biri oldu. Evet istatistiksel anlamda belki harikalar yaratmadı ama Avrupa’nın en iyi liginde bir çaylak olarak yakaladığı istatistikler bence gayet tatmin edici. Henüz 24 yaşında olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu arada kendi ülkesinde ve alt yapısından yetiştiği takımda mental olarak daha da rahat olup gelişimini daha da hızlandıracağını düşünüyorum. Uzun rotasyonunda sıkıntı yaşayan, Jankunas ile Lauvergne’den faydalanamayan ve bütçesi sınırlı olan Zalgiris için gayet doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …