Güncel Haberler

Koç Kandemir, Rytas Mağlubiyeti Sonrası Hakemleri Eleştirdi!

FIBA Şampiyonlar Ligi 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş Icrypex konuk olduğu Lietuvos Rytas’a 82-69’luk skorla kaybederek gruptan çıkmayı garantileme şansını da yitirmişti.

Karşılaşma sonrasında siyah beyazlıların tecrübeli koçu Ahmet Kandemir, maçın hakemlerini ciddi ölçüde eleştiren açıklamalarda bulundu:

FIBA, Şampiyonlar Ligi vasıtasıyla kulüpleri çekmeye çalışıyor ama bu hakemler yüzünden kulüpler FIBA organizasyonlarına sıcak bakmayabilir.

Rytas maçında Slovak ve Romen hakemler baştan itibaren aleyhimizde bir tutum sergiledi. Furkan Haltalı faul problemi yüzünden 11 dakika oynayabildi, oysa yapmış olduğu gerçek faul sayısı sadece 2 idi. Bu maçta dış atış yerine içeriden oynamayı planlamıştık, nitekim 19 üçlüğe karşın 40 topu iki sayılık bölgeden kullandık ancak fauller çalınmayınca kazanabilecek kadar skor üretemedik. Hakem yönetimi yüzünden oyuncularımız sinirlendi ve ritmlerini bulamadı.

Bu tür hakem yönetimleri 20 sene önce olurdu. FIBA, Euroleague ile rekabet içinde organizasyonlarını kuvvetlendirmeye çalışıyor ama bu hakemlerle güven kazanmaları kolay değil. Açıkçası 3 ay oynasak kazanamazdık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …