Güncel Haberler

Analiz: Zalgiris Kaunas – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Litvanya’da Zalgiris Kaunas‘a konuk olacak.

19 Kasım Cuma günü oynanacak maç öncesi her zaman olduğu gibi sizlere bir analiz hazırladım. Gelin maç öncesinde takımların durumlarını, kritik eşleşmeyi ve galibiyetin anahtarlarını birlikte mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Zalgiris (1-9), Cuma akşamı Zalgirio Arena’da temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu (3-7) konuk edecek. Zalgiris, 10. hafta mücadelesinde konuk ettiği Panathiniakos’u yenerek 9 maçlık mağlubiyet serisine son vermişti. Şuana kadar takımın en skorer ismi Janis Strelnieks (10.0 sayı) ve Lukas Lekavicius (9.1 sayı), Tyler Cavanaugh (8.7 sayı) ve Josh Nebo (8.7 sayı) ona destek olan diğer isimler. Son 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilen temsilcimizde Jan Vesely (12.4 sayı, 6.8 ribaund), Nando De Colo (9.8 sayı, 3.4 asist) ve Devin Booker (8.6 sayı, 4.4 ribaund) takımın temel taşları konumundalar. Bu arada Pana maçında sezonun en iyi perfomransını sergileyerek 22 verimlilik puanına ulaşan Edgaras Ulanovas eski takımı ile karşılaşacak.

Kritik Eşleşme:

11. hafta mücadelesinde Zalgiris ile Fenerbahçe’nin karşılaşmasında iki fizikli, atletik ama birbirinden iki farklı uzunun kapışmasını izleyeceğiz. Sakatlıktan dönen Josh Nebo, müthiş bir atletk ve hem pota altında iyi bir bitirici hem de etkili bir çember koruyucu, spektaküler harekteleriyle taraftarları ayağa kaldırabilen bir isim. Şuana kadar 8.7 sayı, 67.3% 2sayı, 6.4 ribaund istatistikleriyle katkı veriyor. Diğer taraftan eski Euroleague MVP’lerinden Jan Vesely ise Nebo’ya göre çok daha tecrübeli bir isim ve tabiki en az onun kadar patlayıcı bir uzun. Şuana kadar 12.4 sayı, 6.8 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile katkı veriyor. Bu keyifli eşleşmeyi izlemeyi dört gözle bekliyor olacağım.

Galibiyetin Anahtarları:

Zalgiris üst üste kaybettiği 9 maçta 46.7% ile 2 sayılık atışları kullanmıştı. 2 gün önce Pana karşısında kazandıkları maçta ise 16-28 yani 57.1% isabet oranıyla 2 sayılık atışları kullanmışlardı. Tıpkı o maçta olduğu gibi (19 asist ve sadece 9 top kaybı) topu iyi paylaşıp değerini bilmeleri gerekiyor eğer daha rekabetçi, daha dirençli bir takım olmak istiyorlarsa. Diğer taraftan De Colo’yu durdurmak onlar adına temel hedeflerden biri olacak ve bu konuda Kalnietis, Webster, Dragic öne çıkan isimler konumundalar.

Temsilcimiz son 2 maçta ortalamada sadee 53.0 sayı üretebildi ki yay gerisinden 7-41 ile yani 17.1% gibi çok kötü bir yüzdeyle oynadı. Bu yüzdeyi düzetlemeleri, geliştirmeleri bunun için de De Colo, Polonara, Melih gibi şutörlere daha fazla uygun, boş atış fırsatı yaratmaları gerekecek. Son maçta temsilcimiz tam 17 top kaybı yapmıştı. Dolayısıyla topun değerini bilmeleri gerekiyor artık. Eğer Henry ve Şehmus oyun temposunu kontrol edip, Strelnieks, Kalnietis ve Webster’a üstünlük sağlayabilirse temsilcimizin galibiyet konusunda önemli bir şansı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …