Güncel Haberler

RESMİ: Petkim, Fenerbahçe’nin Eski Uzunu ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, yaşanan sakatlıklar sonrası uzun rotasyonuna bir yabancı takviyesi yaptı.

Hırvat uzun Planinic’in çapraz bağlarının kopması ve sezonu kapatmasıyla beraber İzmir ekibi beklendiği gibi uzun takviyesi yaptı ve Fenerbahçe’nin eski uzunlarından Malcolm Thomas ile 1.5 aylık kontrat imzaladı. Kontratta sezon sonuna kadar uzatma opsiyonu da yer alıyor.

Son olarak geçen sezon Unicaja Malaga’da forma giyen 2.06 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli uzun, Endesa’da 14 maçta ortalama 19.6 dakika süre alırken 6.6 sayı, 5.1 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik özellikleri, çok istikrarlı olmasa da dış şut tehditi, hücum ribaundlarındaki etkinliği ve çabuk ayakları sayesinde kısaların karşısında kalabilmesi önemli artıları. Üst seviye takımlarda as uzun olarak pek güven vermedi. Çünkü hücum tarafında boyalı alanda vakit geçirmeyi fazla sevmiyor ve zaman zaman pozisyon hataları ile erken faul problemine girebiliyor.

Petkim’in ondan hücumda ciddi bir beklentisi yok, daha çok işin savunma ve ribaundlar tarafında atletizmi artı tecrübesiyle katkı vermesi bekleniyor. İkili oyun savunmasında zaman zaman ağır kalabiliyor ama BSL sahnesinde sırıtmayacaktır. Ayrıca blok tehditi ve her iki pota altında da ribaundlara getireceği enerji ile Planinic’in yokluğunda katkı verebilir. Tabi özellikle hücum tarafında Planinic’in sırtı dönük tehditini ondan beklemek haksızlık olur. Onu daha çok ikili oyunlarda perde sonrası hareketli pozisyonlarda dışarıdan potaya atak ederken kullanmak daha verimli olacaktır. Dolayısıyla Petkim’in yarı sahada opsiyon yaratma konusunda daha dikkatli olması, onun atletizmini ve mobilitesini kullanarak oyunu daha fazla tam sahaya yayması, geçiş hücumlarında erken ikili oyunlara yönelmesi gerekecek.

Petkim’in yüksek bir bütçesi bulunmaması ve sezonun bu döneminde boşta oyuncu bulmanın zor olması nedeniyle riski ve maliyeti düşük bir isme yönelmeyi tercih etmişler. Thomas da bu tanımlara uyan bir isim ama belirttiğim gibi Planinic ile çok farklı oyuncular, dolayısıyla sisteme adapte olması ya da sistemin ona göre değiştirilmesi gerekecek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …