Güncel Haberler

Anadolu Efes, Alba Berlin’e Konuk Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Mercedes-Benz Arena’da Alba Berlin‘e konuk olacak.

11 Kasım Perşembe günü saat 22:00’da başlayacak olan ve beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak karşılaşmayı Ilija Belosevic, Carmelo Paternico, Igor Dragojevic hakem üçlüsü yönetecekler.

Turkish Airlines Euroleague’in sekizinci haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın Zenit St Petersburg takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 79-90 mağlup olmuş, Alba Berlin ise Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 79-71 yenmişti. Euroleague’de sekizinci haftanın ardından Anadolu Efes iki galibiyet ve altı mağlubiyet ile 16., Alba Berlin ise üç galibiyet ve beş mağlubiyet ile 13. sırada yer alıyor.

Avrupa arenasındaki 736. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 735 karşılaşmada 417 galibiyet ve 318 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 488. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 487 karşılaşmada 260 galibiyet ve 227 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Alba Berlin, Avrupa kupalarında bugüne kadar 14 kez karşılaşırken, takımımız 13 galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız iki galibiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 12 karşılaşmada takımımız 11 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …