Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 9.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 9. hafta heyecanı 11 Kasım Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge‘daki takımım yaptığım değişiklikleri ve güncellemeleri sizinle paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dejan Radonjic (Kızıl Yıldız)
  • Ivan Ukhov (CSKA Moskova)
  • Walter Tavares (Real Madrid)
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos): Yoncalar sezona istedikleri gibi bir giriş yapamadılar ve artık bir reaksiyon göstermeleri gerekiyor. OAKA’da temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Efes’i yenmeyi başarmışlardı. Şimdi karşılarında daha dişlerine göre bir rakip olacak, deplasmanda galibiyeti olmayan Kazan’a karşı hata yapmayacaklarını düşünüyorum.
  • Sergey Karasev (Zenit): Rus kanat oyuncusu VTB maçlarındaki sürelerini arttırmaya başladı. Son maçta Pazartesi 25 sayı, 3 asist ile oynamıştı Gora karşısında. Koç Pascual’ın artık onu Euroleague rotasyonunda da daha fazla kullanacağını düşünüyorum ve ben de onu yedek oyuncular arasına ekledim.
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): Fenerbahçe son haftalarda iyi basketbol oynuyor ve CSKA deplasmanında maçların son anını oynayamama hastalığını da geride bıraktı. Bu başarılı dönemde takıma liderlik eden ve öne çıkan isim kuşkusuz Çek uzun oldu. Bu hafta da Milano karşısında onun enerjisi ve çok yönlü oyunu belirleyici olacak. Ribaundlar, bloklar ve asistlere de yaptığı katılarla beraber bize 20 puanlar civarında katkı vereceğini düşünüyorum ki onu takım kaptanı da yaptım puanını ikiye katlamak için.
  • Luke Sikma (Alba Berlin): Ligin en istikrarlı ve en verimli oyuncularından biri kuşkusuz. Belki Alba maç kazanmakta zorlanıyor ama o sonuçtan bağımsız olarak her maçta çok yönlü performansını ortaya koyuyor. İstatistik kağıdının her alanını dolduran, tek haneli skor ürettiği günlerde bile çift haneli verimlilik puanları getirmeyi başaran Sikma, her takımda olması gereken bir isim. Geçen hafta Zalgiris karşısında 25.3 puan getirerek de ne kadar formda olduğunu gösterdi. Efes karşısında kazanmaları zor belki ama onun verimliliğinin devam edeceğini düşünüyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …