Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 4. hafta programı geride kaldı.

Maalesef bu hafta iki temsilcimiz de, hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor bizleri üzdüler. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluşturalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta birden fazla sürpriz sonuca imza atıldı ama en dikkat çekeni bana göre Valencia‘nın deplasmanda güçlü Virtus Bologna’yı 96-97’lik skorla son topta yenmesiydi. Yarasalar koç Penorroya yönetiminde yeni bir yolculuğa başladılar. İlk dönem istedikleri gibi geçmemiş olsa da bu hafta çok önemli bir adım attılar. Tobey ve Claver gibi 2 önemli ismin yokluğunda Prepelic’in skorer oyunu, Van Rossom’un organizasyonu ve Rivero ile Dubljevic’i pota altında verimli kullanmaları ve ribaundlarda da 27-40’lık net bir üstünlük kurmaları sayesinde EuroCup şampiyonluğu için kurulmuş güçlü rakiplerini deplasmanda devirmeyi başardılar. Aldıkları bu özel deplasman galibiyeti de onları haftanın takımı ödülünün sahibi yapmış oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jaron Blossomgame (Ratiopharm Ulm): 26 sayı, 5-9 3sayı, 11 ribaund, 3 blok, 35 verimlilik
  • Jerai Grant (Promitheas): 18 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik
  • Mitchell Watt (Venezia): 25 sayı, 11-14 2sayı, 7 ribaund, 28 verimlilik
  • Lukas Meisner (Hamburg Towers): 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Dylan Ennis (Gran Canaria): 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Jaron Blossomgame bu sezon Ratitopharm Ulm‘un en önemli silahı olmaya adaydı. Dış şut tehditi, güçlü fiziği ve ribaundlara verdiği katkıyla şuana kadar kendisinden beklenenleri vermiş durumda. Ama bu hafta takımının denk rakiplerinden Cedevita karşısında deplasmanda oynadığı maçta çok özel bir performans sergiledi NBA patentli forvet. Uzatmaya giden maçta 45:29 dakika sahada kalırken 5-6 2sayı, 5-9 3sayı, 11 ribaund, 3 blok ile istatistik kağıdını neredeyse tamamen dolduru ve 35 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu alkışlarla.

Jaron Blossomgame - ratiopharm Ulm (photo Ales Ferves - Cedevita) - EC21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …