Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 6. hafta programı geride kaldı.

Bu hafta temsilcilerimizden 3 tanesi sahadaydı; Tofaş ve Galatasaray NEF ile yüzlerimiz gülerken Pınar Karşıyaka farklı kaybederek bizlere üzdü. Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını hazırlayalım ve her zamanki gibi ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Martinez yönetimindeki Manresa sezon başında BCL’nin flaş takımı olabilecek ekipleri arasında görülüyorlardı ve bunun altını doldurmaktan da fazlasını yaptılar ve grupta şimdiye kadar oynadıkları 4 maçı da kazanarak liderlik koltuğunu garantileyerek top 16 biletini direkt kapan ekiplerden biri oldular. Bu başarılarının temelinde yatan galibiyet ise bu hafta geldi. 2 hafta önce İzmir’de yendikleri güçlü temsilcimiz Karşıyaka’yı bu sefer de İspanya’da kendi sahalarında hem bu kez 88-69 gibi çok farklı bir skorla geçmeyi başardılar. Oyunun iki alanında da dominant bir performans sergileyen İspanyol ekibi, özellikle ribaundlarda (40-27) ve asistlerde (21-9= temsilcimiz karşısında net bir üstünlük kurarak farklı galibiyete ulaşmıştı. Bu farklı galibiyetle beraber grup liderliğini de garantilemelerinin ardından haftanın takımı ödülünün de sahibi oldlar.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Ismael Bako (Manresa): 20 sayı, 8-8 2sayı, 11 ribaund, 3 asist, 2 blok, 36 verimlilik
  • Levi Randolph (Oostende): 26 sayı, 9-11 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Joe Thomasson (Manresa): 21 sayı, 6-8 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Malcolm Griffin (PAOK): 22 sayı, 11-20 2sayı, 7 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 22 verimlilik
  • Retin Obasohan (Hapoel Jerusalem): 20 sayı, 4-5 2sayı, 5 ribaund, 7 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Çok değil daha birkaç hafta önce ismi birden fazla Euroleague takımıyla anılşmış ama o yola Manresa ile devam etmeyi seçmişti. 26 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Ismael Bako, Asvel’de yaşadığı vasat günlerin ardından koç Martinez’in kanatları altında kariyerinin en iyi ve olgun dönemini geçiriyor İspanyol ekibinde. Bu hafta da liderlik mücadelesinde konuk ettikleri güçlü temsilcimiz Pınar Karşıyaka karşısında tam anlamıyla şov yaptı Belçikalı uzun. Sahad akaldığı 28 dakikada boyalı alanı tam anlamıyla domine etti ve 8-8 2sayı ve 4-4 s.atış isabetleriyle hiç kaçırmadan 20 sayı üretirken istatistiklerine 11 ribaund, 3 asit, 2 blok da ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si seçildi.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …