Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 8.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 8. hafta heyecanı 4 Kasım Perşembe günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımdaki değişiklikleri ve güncellemeleri sizler için hazırladım.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos)
  • Georgios Papaginannis (Panathinaikos)
  • Daryl Macon (Panathinaikos)
  • Vladimir Lucic (Bayern Munich)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dejan Radonjic (Kızıl Yıldız): Sırp ekibi sezona iyi bir giriş yaptıktan sonra üst üste 4 maçını birden kaybetti. Ama bu maçların 3 tanesinin de deplasmanda olduğunu belirtelim. 2 maçlık deplasman turnesinin ardından tekrar Belgrad’a evlerine dönüyorlar. Ateşli taraftarlarının desteğiyle burada kötü gidişe dur diyeceklerini, koç Radonjic’in öğrencilerinin 8. haftayı galibiyetle kapatan takımlardan biri olacaklarını düşünüyorum.
  • Walter Tavares (Real Madrid): Yeşİl Burun Adalı dev uzun kuşkusuz ligin en dominant isimlerinden biri. Boyalı alanda güçlü fiziği, uzun kolları ve atletizmi ile fark yaratan, Real’i oyunun iki alanında da bir üst seviyeye taşıyabilen bir yıldız. Bayern uzunlarının onu ribaundlarda ve boyalı alan üretiminde durdurmayacaklarını, ayrıca Tavares’in çember savunması konusunda da yine etkili olacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle de onu takımımıza ekleyeceğim.
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): Eski Fenerbahçeli kariyerindeki en iyi günlerini İsrail ekibinde geçiriyor desek yanlış olmaz. Son 4 maçına baktığımızda sırasıyla 26.4, 27.5, 17.6, 23.1 puan getirdiğini görüyoruz. Bu hafta da Baskonia karşısında takımın en önemli hücum silahlarından biri olacak. Onun dış şutları ve dribbling üstünden kendi skorunu üretebilmesi sayesinde Maccabi hücumlarının artık çok daha fazla opsiyona sahip olduğunu biliyoruz. 15-20 puan arası katkı vermesini bekliyorum.
  • Chris Jones (LDLC Asvel): Maccabi’deki günlerinde beklenen katkıyı veremese de Asvel’de kariyerinin baharını yaşıyor diyebiliriz. 9.4 gibi mütevazi bir maliyeti var ama buna karşın son 2 maçta 13.2 ve 14.3 puan kazandırdığını gördük. Okobo ile çok iyi bir ikili oldular ve skora verdiği katkı dışında ribaundlar, top çalma ve tabiki asist departmanlarına da önemli katkı veren çok yönlü bir guard. Ondan da 13-17 puan arası bir katkı bekliyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …