Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 3. hafta programı geride kaldı.

Bu hafta iki temsilcimiz de, hem Frutti Extra Bursaspor hem de Türk Telekom evlerinde oynadıkları maçları kazanarak yüzlerimizi güldürdüler. Gelin birlikte bu keyifli haftanın panoramasını mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon çeyrek finalde son şampiyon Monaco’ya 2-1 ile elenen Karadağ ekibi Buducnost, bu sezona da çok iyi bir giriş yaptı. Geride bıraktığımız 3. hafta mücadelesinde konuk ettikleri güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Virtus Bologna’yı son çeyrekteki etkili savunmaları eşliğinde 86-82’lik skorla devirmeyi başardılar. İlk yarıyı 37-48 gibi farklı bir skorla geride kapatan Karadağ ekibi, 3. çeyrekte bulduğu 27 sayı ve son çeyrekte izin verdiği sadece 12 sayı ile güçlü rakini önce yakalamış sonra da 4 sayı farkla geçmeyi başarmıştı. Biz de tecrübeli koç Dzikic’in yönettiği Buducnost’u bu aldıkları değerli galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Johnathan Motley (Lokomotiv Kuban): 30 sayı, 12-16 2sayı, 11 ribaund, 3 asist, 2 blok, 38 verimlilik
  • Aaron Harrison (Türk Telekom): 25 sayı, 4-8 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 34 verimlilik
  • Kevarrius Hayes (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 6-9 2sayı, 11 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 33 verimlilik
  • Jaron Blossomgame (Ratiopharm Ulm): 17 sayı, 3-6 3sayı, 9 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik
  • Codi Miller-McIntyre (Andorra): 17 sayı, 3 ribaund, 11 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Lokomotiv Kuban geçen sezon olduğu bu hafta da EuroCup’ın güçlü yarı final adaylarından biri. Koç Pashutin’in elinde değerli bir kadro var ama takımın son dönemde kuşkusuz en güvendiği silah, NBA patentli uzun Johnathan Motley. Avrupa’daki çaylak sezonunu geçiren 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, bu hafta takımının Levallois karşısında aldığı yüksek skorlu galibiyette de yıldızlaştı. 32 dakika sahada kalan Motley, 12-16 2sayı, 1-2 3sayı, 3-6 s.atış isabetleriyle 30 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 11 ribaund, 3 asist, 1 t.çalma ve 2 blok ekleyerek 38 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu ki hatırlayacağınız üzere kendisi 1. haftanın da MVP’siydi.

Johnathan Motley - Lokomotiv Kuban Krasnodar (photo Fedor Aebor - Lokomotiv) - EC21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …