Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 5. hafta programı geride kaldı.

Bu hafta sahneye çıkan temsilcilerimiz Darüşşafaka ve Beşiktaş rakiplerini İstanbul’da yenerek yüzlerimizi güldürdüler. Gelin birlikte keyifli geçen bu haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Katsikaris yönetimindeki Unicaja Malaga, kulüp tarihinde ilk kez yer aldığı BCL’de şampiyonluk favorilerinden biri olduğunu bu hafta da net olarak ortaya koydu. Bu turnuvanın kısa tarihindeki en istikrarlı ve başarılı takımlardan biri olan Fransız ekibi Dijon’u konuk etmişler ve müthiş bir savunma eşliğinde onları 83-54’lük skorla tam anlamıyla hezimete uğratmışlardı. 2 ve 3. çeyreklerde rakibine 7’şer sayı bulma şansı veren İspanyol ekibi, 4 farklı isimden çift haneli skor katkısı alarak hücumda da skor yükünü bölmeyi başardılar. Oyunun iki alanında da dişli bir rakip karşısında dominant bir performans sergileyen ama daha da önemlisi sadece 54 sayıya izin veren Malaga’yı alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tyson Carter (Lavrio): 35 sayı, 5-8 3sayı, 6 asist, 34 verimlilik
  • Dedric Lawson (Beşiktaş Icrypex): 17 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • Jalen Riley (VEF Riga): 25 sayı, 6-11 3sayı, 6 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
  • Michale Kyser (Hapoel Holon): 15 sayı, 6-10 2sayı, 9 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 21 sayı, 8-10 2sayı, 5 ribaund, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yunan ekibi Lavrio, kulüp tarihinde ilk kez katıldığı BCL sahnesinde flaş performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu haftada kısa turnuva tarihinin başarılı takımlarından biri olan Novogorod karşısında uzatmaya giden maçı zor da olsa 95-86’lık skorla kazanmayı başarmışladı. İşte üretilen bu 95 sayının üçte birine imza atan bir isim vardı. Yaz döneminde adı sıkça Euroleague takımlarıyla anılsa da bir sezon daha takımında kalan genç yıldız Tyson Carter, 33 dakika süre aldığı maçta 8-12 2sayı ve 5-8 3sayı isabetleriyle tam 35 sayı üretip, istatistiklerine 1 ribaund ve 6 asist de ekleyerek 34 verimlilik puanına ulaştı. 23 yaşındaki atletik guard bu müthiş performansının ardından da alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …